Detsembris tutvustab Tallinna botaanikaaed Norra loodust

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Palmisaal Tallinna botaanikaaias.
Palmisaal Tallinna botaanikaaias. Foto: Tallinna botaanikaaed

Alates eelmise aasta kevadest on Tallinna botaanikaaed kehastunud Taimeriigi Suursaatkonnaks. Detsember on pühendatud Norrale. Kuu vältel saab külastada näitust, osaleda ekskursioonil ja Norra päeval ning tutvuda Norra taimedega omal käel.

Sel laupäeval, 10. detsembril kell 12.00 viib botaanik Urmas Laansoo huvilised ringkäigule Norra taimede juurde Tallinna botaanikaaias. Osaleda saab tavapiletiga. Ühtlasi on detsembrikuus botaanikaaia Norra päritolu taimed tähistatud Urmas Laansoo poolt koostatud põnevate infosiltidega.

Norra saatkond esitleb detsembrikuu vältel Palmimajas fotonäitust «Norramaale matkama», millega tutvstatakse norralaste populaarset kõnekäändu «Ut på tur, aldri sur» tähenduses «Matkates pole kunagi paha tuju».

Pühapäevalal, 11. detsembril kell 12.00 näitab Norra saatkond dokumentaalfilmi «Maata kuninganna» (ingliskeelsete subtiitritega). Kell 14.00 tutvustab saatkond koostöös Hurtigruteniga Norrat ja võimalusi seal reisimiseks. Hurtigruten on Norra reisifirma, kes pakub laevareise piki Norra rannikut, aga ka Antarktikasse, Gröönimaale, Teravmägedele ja ka näiteks Galápagose saartele. 2023. aastal peab Hurtigruten väärikat juubelit – möödub 130 aastat Norra rannikul seilamisest.

Et tähistada Tallinna botaanikaaia juubelit on botaanikaaed alates 2021. aasta maist pakkunud Eestis resideeruvatele välissaatkondadele võimalust tutvustada botaanikaaias oma riigi bioloogilist ning kultuurilist mitmekesisust ja teadvustada seeläbi globaalse looduskaitse aktuaalsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles