NÄDALA RETSEPTID ⟩ Otsid värvi, vürtsi, vitamiini? Talvesalat aitab

Britt Rosen
Copy
Sel salatitaldrikul kohtuvad roheline salat, punane kapsas, must sõstar ja musta küüslaugu ning dźinniga maitsestatud majoneesikaste. FOTO: Tairo Lutter
Sel salatitaldrikul kohtuvad roheline salat, punane kapsas, must sõstar ja musta küüslaugu ning dźinniga maitsestatud majoneesikaste. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Ka talvisele toidukaardile võiks vitamiinidoosiks poetada vahel värsket salatit, eriti praegusel tsitruseliste kõrgajal ja kübekese jõuluvürtsiga, leiab LaSpa restoranide peakokk Angelica Udeküll.

Salatit? Talvel, eriti jõulukuul, kisuvad mõtted pigem marineeritud kõrvitsasalatile või rosoljele, mitte aga rohelistele salatilehtedele. Ent ka külma aja toidukaardile võiks väikeseks vitamiinidoosiks poetada vahel midagi värsket, eriti kui käes on tsitrusviljade kõrgaeg, granaatõunast ja hurmaast rääkimata. Need lisavad rammusale pühade- ja argisele lauale maitset ning värvi. Pealegi küllalt vähese vaevaga, nõudmata erilisi kokanduslikke piruette.

«Võtke meelepärast rohelist salatit, pomelo, mandariini või apelsini viljaliha tükikesi, hurmaaviile, marineeritud punast sibulat, granaatõunaseemneid või jõhvikaid, röstitud kõrvitsa- või seedermänniseemneid,» pakub LaSpa restoranide peakokk Angelica Udeküll lihtsa ja kiire salatikoosluse. Kastmeks sobib vinegrett laimimahlast ja õlist, mis on maitsestatud veidikese ingveri, soola ja pipraga. Hooaja eksootilistest tsitrusviljadest võib aga koos kodumaise õunaga segada magusa salati, mille maitsed seob kokku jõuluvürtsidega keedetud siirup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles