KORTERIÜHISTUTE LIIDU JUHT Kriis annab juba inimeste rahakotis valusalt tunda

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul muudab süvenev kriis inimesed kortermajades aina haavatavamaks ning pöörane hinnatõus annab rahakotis valusalt tunda.

«Kui inimesed olid varemalt tuleviku suhtes lootusrikkad, siis täna ollakse ühistutes väga mures,» vahendas Jaadla. Kasvavad energiahinnad, samuti kallinenud tooted ja teenused, see kõik paneb korteriühistud Jaadla sõnul äärmiselt raskesse seisu.

«Eriti hull on olukord veel tänavuse ilma tõttu, sest teatavasti tuleb ühistul korras hoida ka kinnistuga piirnev kõnnitee, millele juba praeguseks kulub ühistutel palju raha ja talv on alles algamas,» tunneb Jaadla muret. Abi oleks omavalitsustest, kes võtaksid kõnniteede omanikena teehoiukulud kulud enda kanda, nagu mõnes väiksemas omavalitsuses juba tehtudki.

Kannatavad ka kõik muud rahalised otsused - Jaadla sõnul on olukord kriitiline, kui inimene peab valima, kas toidukord lastele või seina soojustamine. «Suur hulk tänasest korruselamufondist on lihtsalt tehniliselt sellises seisus, et ei pea renoveerimata enam kuigi kaua vastu. Ja eriti kahju on, kui hulk hinnalist soojust kohe teistpidi õue tagasi jõuab,» rääkis Jaadla. Abi loodab ta Eesti korterelamutele Euroopa struktuurifondide rekonstrueerimistoetustest. «Kuid kallinevad materjalid ja kõrged ehitushinnad ei luba kahjuks sugugi ühistutel muremõteteta uude aastasse minna,» nentis korteriühistute liidu juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles