Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kuidas säilitada kartuleid, ka supermarketist ostetuid, et need pikalt värsked püsiks?

Copy
Kartulid. Pilt on illustreeriv.
Kartulid. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Leidub vähe toiduaineid, mis on mitmekülgsemad kui kartulid. Neid saab pudruks peksta, praadida, keeta ja küpsetada. Selleks, et saaksite kõiki neid kartuliroogasid nautida, on oluline neid õigesti säilitada, et kartulid oleks alati käepärast ning värsked.

Kuidas kartuleid säilitada?

Kartulite säilitamisel tuleb arvestada mitme teguriga: valgus, temperatuur, õhk ning teised söödavad asjad, mida nende naabruses hoiustad. Parim koht kartulite säilitamiseks on pime panipaik või kelder. Neis säilivad ka poest ostetud kartulid, mis teadupärast on väga kiired idanema hakata, mitu kuud. 

Tagasi üles