Hooajatrendid vannitoas on halb valik: sel põhjustel tuleks eelistada just seda

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Vannituba on see ruum majas, kus sanitaarsüsteemide tootjad ei soovita pimesi moodi järgida. Hoia esikohal laitmatu hügieen, kasutusmugavus, läbimõeldud valgustus ja käepärased funktsionaalsed lahendused ning su vannituba on moes ka 2023. aastal ja hiljem.

Vannitubadele kehtivad paljud standardid ja nõudmised, seetõttu pole vaja kiirustada neid ruume iga paari aasta järel muutma. Korralikult planeeritud vannitoad võivad teenida majas isegi mitut põlvkonda järjest.

«Kui jätta kõrvale interjööri aktsentide ja värvide värskendamise meeleolu tõstmise eesmärgil, võiksid vannitoa funktsionaalne sisustus olla omal kohal kümme aastat või kauem,» ütles sanitaarsüsteemide tootja Geberiti Põhjamaade turundusdirektor Karolis Bacevičius. Oma ettekandes konverentsil «Interior and Man» nimetas ta vannitoatoodete vastupidavust ja pikaealisust oluliseks teemaks, kus oma roll on funktsionaalsetel disainielementidel.

«Iga koduomanik tahab, et vannituba oleks lihtne puhastada ja hooldada. Paraku määravad paigaldatud vannitoalahendused sageli ära, kas emotsioon unistuste vannitoast on olemas või see puudub,» ütles Bacevičius.

Samuti on koduomanikule oluline, et oma vannitoas oleks meeldiv ja lihtne toimetada. Näiteks kui hambapesu ajal on vaja teise käega ebamugavast kohast midagi vajutada või avada, siis see muutub omaniku jaoks häirivaks. Bacevičiuse sõnul on sarnased puudused vannitubades levinud ja sagedane põhjus, miks hakatakse muutustele mõtlema.

Kolmandaks tahavad inimesed mugavat ja vajaduste järgi kohandatavat vannitoavalgustust. «Näiteks hommikul sisselülitatud ere valgustus aitab organismil ärgata, öösel kiirelt WC-s käies peaks valgustus olema minimaalne ning enamikul muudel juhtudel läheb vaja üldvalgustust,» selgitas ta.

Kõik sõltub vajadustest

Isiklikele vajadustele mõtlemine on üks viis, kuidas luua hästi funktsioneerivat vannituba. Sellist, kus on olemas nii lisamugavused, parem hügieen kui ka nutikad tehnoloogiad.

«Tasub ka teadvustada, et teatud tehnoloogilisi üksikasju tunnetavad inimesed erinevalt. Ühe kasutaja jaoks on oluline WC-s halbade lõhnade kogumine ja filtreerimine või tualettpaberi asendamine veega, teisele on prioriteet valgustuse või koguni segisti töö juhtimine mobiiliäpi kaudu. Kolmandale on oluline paigaldada öiseks WC-s käimiseks indikaatorvalgustus,» rääkis Bacevičiuse. Tema sõnul jagunevad kasutajad laias laastus kaheks – ühed on väga huvitatud tehnoloogilistest uuendustest ning teised ei soovi neid.

Vannitoa lahendused peavad olema funktsionaalsed ja mugavad.
Vannitoa lahendused peavad olema funktsionaalsed ja mugavad. Foto: Geberit

Moodsad detailid vannitoas

Kui vannitoa põhisisustuses tasub hoida pigem kestlikku joont, siis sisekujundusdetailides ja värvivalikus on vahetused igati asjakohased ja oluliselt kergema vaevaga tehtavad. Näiteks, märgib Geberiti esindaja, saab vannitoamööbli ja -tehnika puhul vahetada kõiki väikseid detaile – nuppe, duši äravoolutorusid või valamu sifoonikatteid. Disaini uuendamine mitte ainult ei muuda seadmete välimust, vaid lisab ka kodukeskkonna uut energiat.

«Meie seinale kinnitatav tehnika on loodud kestma 50 aastat või kauem, seega on ütlematagi selge, et vaade ruumile, mida kogu elu jooksul mitu korda päevas külastatakse, võib ilma disaini- ja värviuuendusteta lihtsalt igavaks muutuda. Nagu iga teinegi ruum majas, on ka visuaalsed muutused ka siin vajalikud,» ütles Bacevičius. Tema sõnul on kõikide vannitoalahenduste puhul oluline mitte ainult kauakestev ja maksimaalselt vajadustele vastav funktsionaalsus, vaid vabadus luua isikupärane stiil maitsekate dekoratiivsete detailidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles