ETTEVAATUST ⟩ Gaasipliidilt tõusnud leek süütas Narva naise juuksed

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Eestis on tänavu tulekahjudes hukkunud juba 40 inimest. Möödunud nädalavahetusel oli taas mitu juhtumit, kus inimesed pääsesid tulekahjust eluga vaid tänu päästjate kiirele reageerimisele.

Nädalavahetusel registreeriti tulehäire Narva korteris ja kuna kontaktisikuga ei õnnestunud korduva helistamise käigus telefoni teel ühendust saada, siis saadeti kohale patrullekipaaž, kes andis teada, et trepikojas on tunda suitsu lõhna. Patrullekipaažil õnnestus naabrite abiga lõpuks ühendust saada korteris viibiva naisega. Tegemist oli korteri omanikuga, kes oli tugevas joobes ning tugevate põletushaavadega näo piirkonnas. Selgus, et söögitegemise käigus käivitas ta gaasipliidi ning sealt tõusnud leegist võtsid naise juuksed tuld. Patrullekipaaž kutsus kohale kiirabi, kes osutas kliendile kohapeal esmaabi, sest klient keeldus haiglasse minemast.

«Lisaks kannatanud naisele viibisid korteris liikumispuudega mees ja kass, kes vahejuhtumis viga ei saanud. See on näide sellest, miks on oluline, et igas majapidamises oleks nutikas ehk signaali edastav andur,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Paraku oli eluohtlikke sündmusi möödunud nädalal veel mitmeid:

  • Paide korteris läks lühisesse köögikubu, mis hakkas kärssama
  • Tallinna ridaelamus hakkas tossama kasutusel olnud elektriradiaator
  • Haapsalus hakkasid mullivanni elektrisüsteemi rikke tõttu juhtmed tossama
  • Tallinna ühiselamus tekkis triikraual lühis ja see hakkas suitsema

«Need sündmused kinnitavad veelkord, et õnnetused ei hüüa tulles ja saabuvad alati ootamatult. Üks suuremaid tulekahju põhjuseid lisaks lahtisele tulele, ehk peamiselt suitsetamisele ja küünaldele, on elektriseadmed. Seega kui märkate midagi kahtlast nende töös või on mõni juhe juba katki läinud, siis pöörduge spetsialisti poole või vahetage see seade välja,» lisas Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles