NÄDALA RETSEPTID ⟩ Kuidas teha ise hommikuks granolat?

Britt Rosen
Copy
Kuum šokolaad ja krõbedad ingveriküpsised sobivad esimese jõulupüha hilisele hommikusöögile ideaalselt. FOTO: Eero Vabamägi
Kuum šokolaad ja krõbedad ingveriküpsised sobivad esimese jõulupüha hilisele hommikusöögile ideaalselt. FOTO: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamägi

Oma prantsuse-ameerika segaköögist Eestis raamatu kirjutanud Yoann Ricau kodus on komme avada kinke ka esimese jõulupüha hommikul, juua kõrvale kuuma šokolaadi ja krõbistada ingveriküpsiseid.

Söögitegemine peab tulema südamest. «Kui mõnel päeval pole seda õiget tunnet ja tuju, ära stressa, hoia lihtsalt köögist eemale. Telli toit koju või võta seda kui vabandust minna välja sööma.»

Nii sõnastab oma põhilise kokkamistarkuse Tallinnas elav prantslane Yoann Ricau, hobikokk, kelle sulest ilmus Eestis äsja maitseküttidele maiuspalaks ingliskeelne kokaraamat «My Franco-American kitchen», «Minu prantsuse-ameerika köök». See on südamlik, mahlakas, isuäratav, rahvusvahelise vaibi ja imepäraste lihtsate retseptidega, avades ukse autori kodukööki lapsepõlves Prantsusmaal, rännakuaastatel maailma eri paigus ja Eestis.

Kõik, mida Ricau prantsuspärase maitsva kodutoidu saladustest, retseptidest, kokandusest ja köögitehnilistest võtetest teab ning raamatusse pani, on ta saanud oma vanaemalt, kelle juures ta Prantsusmaa lõunaosas pisikeses Aignani külas kasvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles