Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RESTORAN Kas Janssoni kiusatust oled söönud? Kui ei, siis astu laeva

Copy
Rikkalik jõululaud on kokku pandud nelja rahvusköögi jõululemmikutest, sel fotol Rootsi road. Nagu soomlased, söövad ka ­nemad traditsioonilist jõulusinki. FOTO: Lauri Laan
Rikkalik jõululaud on kokku pandud nelja rahvusköögi jõululemmikutest, sel fotol Rootsi road. Nagu soomlased, söövad ka ­nemad traditsioonilist jõulusinki. FOTO: Lauri Laan Foto: Lauri Laan

Rootsi vahet sõeluva kruiisilaeva Baltic Queeni jõulubuffet külluslikel liudadel kohtuvad Eesti, Rootsi ja Soome jõululaua rahvuslikud lemmikud, sekka pakutakse ka pisut slaavipärast talvemaitset.

Neid liudu on ikka hullutavalt palju. Mida sellest küllusest valida? Kas tummist ulukiterriini või kohevat põhjapõdravahtu leivakoorikus? Või proovida lihavaba rosoljet ning kasta seda punapeedimahlaga helelillaks võõbatud ja sametiseks klopi­tud hapukoorekastmega? Siis ehk paneks taldrikule tükikese lõhekulebjakat või ­eelistada hoopis viilu jõulusinki sinepikastmega? Ka külma laua klassika, õrnsoolalõhe, maitseheeringa ja krevetise skagen’​i minivõileivata ei saa ju kuidagi.

Tagasi üles