NÄDALA KODU ⟩ Jõuluelevus, kingilootus, andmisrõõm

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Kingituste pakkimine on veel pooleli. 
Kingituste pakkimine on veel pooleli. Foto: Eero Vabamägi

Pühade eel ilmestavad kodusid jõululilled, küpsetatakse piparkooke ning köögis, kabinetis või mõnes teises toas krabisevad salapäraselt kingikotid-karbid ja sahisevad siidipaelad. Praegu käib nii pereringi, sõpruskonna, töökoha kui ka kogukonna «kingikontorites» elav askeldamine, sest jõuluajal on kombeks armsaid inimesi mitmesuguste andidega meeles pidada.

Mõtteviisi muutus jätta oma tegevusega koduplaneedile võimalikult väike ökoloogiline jalajälg on pannud kinkijaid hoolikamalt kaaluma, mida võiksid punakuuelised lastele, vanematele ja vanavanematele pakki panna ning mida sõpradele-sugulastele viia.

Kui tavaliselt toob päkapikuusku peredes jõuluvana igale lapsele adresseeritud kinke, siis nendes kodudes ja kogukondades, kus kõik saavad ühe kingituse, levib üha enam niinimetatud loosipakkide tegemine. Sellist üritust võib mitmel viisil korraldada: kas loositakse nimelisi kingitusi või hoopis järgitakse tänavu etteantud temaatikat ja selle piirväärtust ning loos otsustab, kes millise paki saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles