PARIMATEST PARIMAD ⟩ «MasterChef Eesti» finalistid avaldavad toidud, mida nad eluilmaski ei sööks

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Masterchef Eesti finalistid.
Masterchef Eesti finalistid. Foto: Masterchef Eesti

Läinud laupäeval Inspira kanali eetris olnud «MasterChef Eesti» eelviimases osas selgusid kolm finalisti, kes peavad jõululaupäeval välja selgitama Eesti parima amatöörkoka ja esimese MasterChef Eesti tiitli omaniku. 

Kolme parima hulka jõudsid peale pingelist hooaega Katrin, Ksenia ja Jana, kes kõik on näidanud MasterChefi köögis suurepäraseid söögivalmistamise oskusi.

Nüüd seisab neil ees veel viimane ja ilmselt ka kõige raskem väljakutse. Just nende kolme vahel selgitatakse juba jõululaupäeval ehk 24. detsembril välja MasterChef Eesti esimese tiitli omanik ja 10 000 euro suuruse auhinnaraha võitja.

«MasterChef Eesti» esimese hooaja viimase osa on Inspira kanali eetris jõululaupäeval, 24. detsembril algusega kell 21:00.

Kes sa oled, kust tuled ja millega igapäevaselt tegeled?

Jana Guzanova: Mina olen Jana Guzanova. Algselt tulin Viljandist, vahepeal tulin Antwerpenist ning viimasel ajal tulen Tallinnast. Igapäevaselt teen joogat ja ülepäeviti mängin ka tennist. Tööalaselt uurin finantskuritegusid. Vaba aja veedan enamasti lugedes ja süües, nii lugemismaterjalide kui ka toitude repertuaar on äärmiselt varieeruv.

Katrin Kivi: Minu nimi on Katrin. Tegelikult olen küll terve elu Kati olnud ja nime Katrin on kasutatud siis, kui olen mõne «pahandusega» hakkama saanud. Olen kogu oma elu elanud Tallinnas ning mu põhitööks on suupistete valmistamine. Samas pakun ka peredele õhtusööke, mille neile kaks korda nädalas koju kohale toimetan. Olen iseenda tööandja, see annab mulle vabaduse oma tööaega ise planeerida ning jätab mulle aega tegeleda endale meelepäraste tegevustega.

Ksenia Karkavenko: Olen Ksenia, olen pärit Haapsalust ja kolisin Tallinna kui olin 7-aastane. Igapäevaselt olen värbamisspetsialist.

Millise saatekohtuniku tagasisidet sa kõige enam pelgasid?

Jana: Ausalt öeldes ei pelga ühegi saatekohtuniku tagasisidet – minu arvates on tegemist privileegiga, et mul on võimalus pakkuda neile enda toiduloomingut ja kuulda nende seisukohtasid. Tegemist on ainulaadse võimalusega ning konstruktiivne kriitika sai ka kõrva taha pandud.

Katrin: Kõige hirmsam oli kuulata Mihkli tagasisidet. Tema oskas juba kokkamise ajal mu pea nii sassi ajada, et ma ei teadnud kunagi, kas talle mu proovitud toit maitses või peaksin seda võimalikult oskuslikult maitsekamaks muutma. Tema ees seistes enesekindlus kadus, hakkasin endas kahtlema ning tagasisidet kuulata oli kindlasti päris hirmutav. Eks sellest ka mu pidev murelik pilk seal kohtunike ees seistes - kunagi ei teadnud, mida sulle nüüd öeldakse…

Ksenia: Tagasisidet ma kindlasti ei kartnud vaid ootasin väga. Tulin saatesse, et aru saada, kus on minu nõrgad kohad ja sellega kindlasti aitasid võrdselt Õie, Mihkel ja Orm.

Kas on olemas mõni toit või toiduaine, mida sa kunagi ei söö?

Jana: Ei suuda ka parima tahtmise juures välja mõelda mõnda toitu või toiduainet, mida ma kategooriliselt keelduks söömast.

Katrin: Ma söön ikka kõike! Eks lõpuks on siiski asi valikutes, mida eelistan ning mida mitte. Alati proovin vähemalt ära kogu toidupoolise, mis mu ette tõstetakse, sest igal toidul on oma maitsed, erisused ja traditsioonid - neid peab austama!

Ksenia: Bluefin tuunikala ja papaia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles