SÄRAB KUUSK JA SÄRAB TUBA 6 hetketrendi, millega jõulupuu uuele tasemele viia

Kodu.postimees.ee
Copy
Erinevate stiilide, ajastute, maailmajagude ja materjalide kombineerimine on sisekujundusmaailmas hitt.
Erinevate stiilide, ajastute, maailmajagude ja materjalide kombineerimine on sisekujundusmaailmas hitt. Foto: Pexels / CC0 Licence

Traditsiooniliselt ehitakse jõulukuuske jõululaupäeval. Kui ka sina pole veel jõudnud oma puud jõulurüüsse sättida, ole täitsa mureta! K-Rauta sisekujundaja Getrin Ruut tutvustab kuut ehtimistrendi, millega jõulupuu uuele tasemele viia. 

Klassikaliselt traditsiooniline jõulupuu

Klassika on ainus aegumatu jõulutrend, ühtlasi paljude inimeste jaoks ainuvõimalik valik. Punasel ja rohelisel värvil on jõulude juures alati oma koht, samuti kuldsel, hõbedasel ja valgel. Klassikalise jõulumeeleolu juurde kuuluvad suured ümmargused ühevärvilised kuulid ja elektrilised jõulutuled. Tõsi, mõni klassikaline jõulutrend on ka kadunud – jõulukuuse otsa ei panda tipuks enam ühtegi ehet, ka karda enam naljalt ei kohta. Jõulutuled on tagasihoidlikud, kas sooja või külma valgusega, värvide mäng ja vilkuvad tuled pole praegu moes.

Maalähedaselt lihtne jõulupuu

Paljud inimesed eelistavad lihtsust ja naturaalsust kõiges, ka jõuluks kodu ehtides. Metsast toodud kuusepuu külge sobivad naturaalsest puidust ehted, mida võib kombineerida looma- ja linnukujukestega – oravad, põdrad, leevikesed ja rasvatihased. Kuuse võib tuppa tuua ka potis. Kui seda pärast pühi jahedas ruumis hoida ja mõõdukalt kasta, saab selle kevadel aeda istutada. Moes on ehted, mis imiteerivad keraamikat, aga pole oma olemuselt nii rasked, samuti võib sättida kuusele ka õunu, käbisid, piparkooke, ise heegeldatud ehteid ja küünlaid.

Põhjamaiselt tagasihoidlik jõulupuu

Skandinaaviamaad on oma trendidega meid juba aastakümneid mõjutanud, ka paljud eestlased ootavad, et jõulusoojus oleks õrn, helge ja tagasihoidlik. Kombineerida võiks valgeid ja hõbedasi jõulumune, ühevärvilisi tagasihoidlikke jõulutulesid, käbisid ja lumiseid marjakette.

Ameerikalikult külluslik jõulupuu

Ameerikas on jõulud rõõmuküllane muinasjutt ja jõulupuu on rikkalik ning uhkeldav. Sageli kasutatakse kunstkuuske, mis on sedavõrd ehetega kaetud, et kuuske ennast ei paista kusagilt, aimatav on ainult selle vorm. Ameerikalik jõul annab värvidega mängimiseks võrdlemisi vabad käed – kuusk võib olla kaunistatud klassikaliselt punaste, roheliste ja kuldsete kuulidega, moodsalt pruunides ja pronksjates toonides või efektselt valge ja hõbedaga. Ka pastelsed toonid, nii roosad, rohelised, sinised kui lavendlikarva on popid, peaasi, et kõike jagub külluslikult.

Eksootiliselt värviline jõulupuu

Maailma vallutav, kuigi eestlasele pigem võõras jõulutrend on fantaasiarikas, värviküllane ja rõõmust pakatav eksootika. Selle stiili juurde ei kuulu lumi, põhjapõdrad ega külm tardumus, vaid eksootilised lilled, linnud ja liblikad, soojad ja rikkalikud kombinatsioonid, mis jõulupuud kaunistavad. Peaasi on olla mänguline ja pisut lapsemeelne. Värvidest võib valida pastelset roosat, rohelist ja sinist, aga ka kuldset ja hõbedast, ehted on tihti 3D efektiga.

Kaootiliselt eklektiline jõulupuu

Erinevate stiilide, ajastute, maailmajagude ja materjalide kombineerimine on sisekujundusmaailmas hitt. Kui tavaliselt soovitatakse jõuludeks valida üks kindel stiil, mis tagab rahuliku jõulumeeleolu, siis nüüd suunatakse katsetama stiile ka kodu pühaderüüsse sättimisel. Kombineerida võib uusi ja vanu ehted, naturaalseid ja tehislikke materjale, moodsaid ja klassikalisi jõuluvärve, põhjapõtru ja flamingosid. Kaootiline stiil nõuab julgust ja head silma, et tervik saaks elegantne ning mustrid ja värvid leiaksid maitseka tasakaalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles