TOIDUTEHNOLOOG ⟩ Verivorsti valides uurige esmalt koostisaineid

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kvaliteetne klassikaline verivorst on valmistatud ehtsast toiduverest ning selle traditsioonilist maitset ei ole erinevate koostisainete ja lisanditega lahjendatud.

Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann soovitab verivorsti ostes lugeda selle pakendil olevat koostisainete loetelu, et teha vahet naturaalsel ja verivorsti-laadsel tootel. Etiketil peab olema kirjas, kas verivorsti valmistamisel on kasutatud ehtsat verd, sea-, lambasoolt või hoopis kollageeni kunstkesta. Samuti on toodud välja lisaainete loetelu.

Suur osa Eestis müüdavatest verivorstidest on tehtud verepulbrist

«Ehtsast seaverest valmistatud vorstid on parema maitse ja suurema toiteväärtusega,» selgitas Kokmann. Pulber saadakse väga kõrgel temperatuuril verd kuivatades. Seetõttu kasutab Nõo Lihatööstus oma verivorstide valmistamisel üksnes ehtsat toiduverd.

Kokmanni sõnul tunneb klassikalise verivorsti ära ka selle järgi, et seal on väga lühike koostisainete loetelu. «Eestlased eelistavad verivorstide puhul pigem klassikalisi ja koduseid maitseid, mille saavutamiseks kasutame traditsioonilisi valmistamismeetodeid ja ehtsat toiduverd,» selgitas toidutehnoloog. Sellest tulenevalt on väga populaarsed Nõo Lihatööstuse valmistatud Taadi ja Vanaema verivorstid. Viimased on ainsad rõngasverivorstid Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles