Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kas idanema hakanud kartul ikka kõlbab süüa?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kas kartul läks idanema? Kas selline üldse kõlbab süüa?

Seda, et mõni juurvili idanema hakkab tuleb ikka ette. Enamasti on selleks kartul, kuid ka teised juurikad nagu porgand või kaalikas võivad idanema hakata.

«Kui kartulite idud on väikesed, alla sentimeetri, ja kartul on veel krõmps, võib neid südamerahus süüa,» selgitas Iltalehtile toitumisspetsialist Maija Soljanlahti. Ta manitseb, et pikaks sirgunud võrsetega kartuleid ei tohiks enam toidu valmistamiseks kasutada, sama kehtib ka nende kartulite puhul, mis on rohelised, kuna need on mürgised.

Märksõnad

Tagasi üles