NÄDALA JOOGID Aastavahetus kihiseb. Millist mulli valida?

Britt Rosen
Copy
Vahuvein,
Vahuvein, Foto: Shutterstock

Kahjuks ei leidu ühtainsat universaalset vahuveini, mis sobiks vana-aastaõhtul ühtaegu pidulikuks tervitusjoogiks, suupistete saatjaks, kerge eelroa, tugevama prae ja magustoidu kaaslaseks ning uue aasta saabumise tähistamiseks.

«Universaalseid asju pole olemas. Nii pole ka vahuveini või šampanjat, mis sobiks ideaalselt absoluutselt kõigega,» ütleb sommeljee ja Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president Kristjan Markii (pildil).

Kui hindate sobivust toiduga ega soovi ka muid veine mängu võtta, võiks maitsekirjuma laua puhul eri käikude juurde otsida eri stiilis mulliveine: «Leida vahuveini, mis istuks ühtviisi hästi värskete austrite ja magusa desserdiga, on siiski võimatu.» Teisalt on vahuveinid iseloomult piisavalt paindlikud, et kenasti ära katta kogu õhtu eelroast desserdini.

Mõistagi erinevad inimeseti ka maitsed ja võimalused.

Kui tõesti tahate kogu peoõhtu pakkuda üht «mulli», võiks sommeljee sõnul pruukida pigem kuiva vahuveini, mida tähistab pudelil märksõna brut.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles