NÄDALA RETSEPTID ⟩ Michelini tärnid vana-aastaõhtu laual. Proovi tärnikoka Matthias Dietheri retsepte

Britt Rosen
Copy
Tänavu gurmaanide piiblis Michelini restoranijuhis ühe tärniga tunnustatud restoranis 180 Degrees on peakokk Matthias Diether kombineerinud veisetartari ja -rulaadi üheks roaks. Kodus võib mõlemat eraldi teha. FOTO: Lauri Laan
Tänavu gurmaanide piiblis Michelini restoranijuhis ühe tärniga tunnustatud restoranis 180 Degrees on peakokk Matthias Diether kombineerinud veisetartari ja -rulaadi üheks roaks. Kodus võib mõlemat eraldi teha. FOTO: Lauri Laan Foto: Lauri Laan

Mida paneb vana-aastaõhtul lauale Matthias Diether, tänavu enim tiitlite-tunnustustega pärjatud kokk Eestis? Michelini tärni puudutusega retseptid on teie ees.

Kuiv šampanja või vahuvein! «See on mu vana-aastaõhtu peolaual alati,» hõiskab rõõmsalt Matthias Diether, kes võitis tänavusel Hõbelusika restoranikonkursil aasta parima peakoka tiitli, kelle elegantne restoran 180 Degrees sai tänavu ühe Michelini tärni ja jõudis Põhjamaade restoranijuhi White Guide’i Eesti edetabelis teisele kohale.

«Bollinger, Louis Roederer, Moët&Chandon... Muidugi on peoõhtuks sobilikke šampanjamaju palju. Ent ka Rieslingi viinamarjast sektide hulgas on aasta viimaseks õhtuks väga häid ja väärikaid,» kiidab ta Saksa vahuveine.

Siiamaani meeldib talle aastalõpupühadeks lauale panna veiseliha ja spätzle munanuudleid, mis olid vana-aastaõhtul peategelaseks tema kodukandis Saksamaa lõunapoolses Baden-Württembergis Stuttgardi lähistel. Eriti populaarne on veiserulaad köögiviljadega, sageli pakutakse ka veisetartarit. Muu lõunasaksalik pühadeköök sarnaneb mõneti Eesti omaga: vorstikesed, seapraad, piparkoogid, hõõgvein. Vahelduseks harjumuspärasele hapukapsale võiks vabalt hautada punast kapsast jõuluvürtsidega, nagu Diether teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles