Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ära joo sooja šampanjat! Selle saab kiiresti maha jahutada

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sooja šampanja joomine on patt! Peent jooki tuleb juua õigel temperatuuril. Kuid mida teha juhul, kui pudel on soe, aga janu suur?

Juhul kui teil on vaja šampanja kiirelt maha jahutada, on kõige tõhusam viis seda teha jäävannis. Vett ja jääd peaks anumas olema võrdselt, et temperatuur langeks võimalikult madalale, kuid samas oleks piisavalt vedelikku, mis pudelit ümbritseks. Sedasi käitudes jahtub teie märjuke maha umbes 15 minutiga. 

Kuid saab ka kiiremini! Lisades jää ja vee segule soola, langeb temperatuur veel madalamaks. Selleks, et pudel ja selle sisu oleksid ühtlaselt jahedad veendu, et terve pudel oleks vee all.

Tagasi üles