KOHUTAV Viimati hukkus tulekahjudes nii palju inimesi 9 aastat tagasi (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Suitsuandurid muutusid Eestis kohustuslikult juba 14 aastat tagasi ning rusikareegel on see, et kui sa oma praeguses kodus andurit vahetanud ei ole, siis on see ilmselt eluea ületanud.
Suitsuandurid muutusid Eestis kohustuslikult juba 14 aastat tagasi ning rusikareegel on see, et kui sa oma praeguses kodus andurit vahetanud ei ole, siis on see ilmselt eluea ületanud. Foto: Pexels / CC0 Licence

Traagilise lõpuga tulekahjusid juhtub Eestis endiselt liiga sagedasti. Detsember oli taaskord aasta tulesurmade rohkeim kuu ja viimati hukkus tulekahjudes ühes kuus nii palju inimesi 9 aastat tagasi.

«Eks õnnetused juhtuvadki peamiselt kõige ebasobivamal ajal ja erinevate asjaolude kokkusattumisel. Nende kokkusattumuste tabamiseks on aga loodud abimehed, mis võivad päästa meie ning meie lähedaste elu ja kodu,» viitas G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul suitsuanduritele, mida enamustel tulekahjudes hukkunutel polnud või ei olnud need töökorras.

Suitsuandurid muutusid Eestis kohustuslikult juba 14 aastat tagasi ning rusikareegel on see, et kui sa oma praeguses kodus andurit vahetanud ei ole, siis on see ilmselt eluea ületanud. Päästeameti andmetel on suitsuandurite eluiga olenevalt tootjast ja hinnast 3–10 aastat ning G4Si andmetel tuleb inimestel kontrollides tihti ette, et nende andur on juba aastaid tagasi aegunud.

Ka uus aasta algas tulekahjude osas ärevalt, kuid õnneks päästis hullemast nutikas andur. 1.jaanuaril saatis Nublu andur tulehäire Harjumaa korterist, millele reageeris patrullekipaaž. Peale mitmeid kordi uksele koputamist sai ekipaaž elanikuga ka ühendust. Selgus, et isik oli munad praadima pannud ning ise magama jäänud. Munad olid kõrbenud ning korter tossu täis.

Tartumaa korterist edastus möödunud aasta viimastel päevadel tulehäire, kui keldris asuvas katlaruumis oli ahju juures tulealustus materjaliga kast põlema läinud. Omanik sai tänu häirele põlengu ise algfaasis kustutada, valades kastile 2 ämbritäit vett.

«Südamerahu huvides oleks mõistlik kõigil koju paigaldada nutikas andur, mis aitab õnnetust ennetada ka siis, kui pererahvas on parasjagu kodust eemal või sügavalt magades ohusignaali lihtsalt ei kuule, sest nutikas andur edastab häiresignaali ise ka päästjatele. Lisaks annab nutikas andur teada, kui tal on aku tühi või mõni muu probleem,» lisas Tuul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles