KUUPÄEVAD KIRJA ⟩ Euroopa saunamaraton Otepääl tuleb taas!

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
IX Euroopa saunamaraton Otepääl.
IX Euroopa saunamaraton Otepääl. Foto: Madis Sinivee/Postimees Grupp

Saunasõprade ootus on lõppenud – Euroopa saunamaraton Otepääl toimub taas!

Kauaoodatud sportlik saunamaraton toimub sellel aastal kahel päeval – 17. ja 18. veebruaril. Piiratud arv saunamaratoni pileteid tulevad Piletikeskuses müügile 16. jaanuaril kell 9.00, pileti hind on 150 eurot.

Nagu suurtele spordisündmustele omane, toimub saunamaraton sellel aastal esmakordselt kahepäevasena. Saunamaratoonlased teevad 17. veebruaril peaproovi Tõrvas, kus kõige suuremad saunasõbrad saavad valmistuda peavõistluseks ning nautida erinäolisi saunu mitmel pool üle Tõrva valla. Siit laekuvad osalejatele lisapunktid saunamaratoni peavõistlusele Otepääl 18.veebruaril.

Euroopa Saunamaraton Otepääl pole koroona tõttu kaks aastat toimunud, meil on hea meel, et saame taas saunasõpru rõõmustada ning ürituse ette võtta veelgi suuremana,“ ütles saunamaratoni peakorraldaja, Otepää valla spordinõunik Ago Arro.

«Sellel aastal on kavas palju uuendusi ja uusi saunasid ning erilisi saunakogemusi. Nagu ikka, on plaanis välja anda mitu auhinda – lisaks peaauhinnale tuleb parima kostüümi, saunavaimu, naiskonna, meeskonna, jne eriauhinnad.»

Juba 12. korda toimuva Euroopa Saunamaratoni põhivõistluse start toimub laupäeval, 18.veebruaril kell 12.00 traditsiooniliselt Otepää Keskväljakul.

Euroopa saunamaraton Otepääl on veebruarikuus toimuv lustlik orienteerumismäng saunade vahel, kus tuleb läbida etteantud ajal võimalikult palju kaardile märgitud saunakohti. Võistkond on neljaliikmeline, vajalik on auto ja autojuhi olemasolu.

Euroopa Saunamaraton Otepääl peaauhinnaks on kümblustünn Lemmik Mees OÜ poolt. Lisaks jagatakse välja hulgaliselt eriauhindu.

Nagu eelnevatel aastatelgi, valivad osalejad taas oma lemmiksauna ning saunaomanikud oma lemmikvõistkondi. Võistkondade registreerimine toimub Otepää Gümnaasiumi spordihoones kell 8.30 – 11.30 Finiš on sealsamas, finš on avatud kella 18.00-ni. Spordihoones saab riideid vahetada, kosutusena nautida traditsioonilist kuuma suppi ning jagada muljeid maratonist.

XII Euroopa Saunamaratoni Otepääl korraldavad: Otepää vald, Tõrva vald, Otepää Kultuurikeskused, saunaomanikud koos oma toimkonnaga, vabatahtlikud. Saunamaratoni koostööpartneriteks on talveraadio Sky Plus, Tõrva Veemõnula, Kanal 2-e Reporter, Aasta Auto - Škoda esindus Tartus, EstonianSaunas.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles