SURVE HINDADEL ⟩ Korterite müügipakkumiste arv on kordades kasvanud

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kinnisvaraportaalis KV.EE pakuti 12.2022 müügiks 4669 Harjumaa korterit. Aastataguse ajaga võrreldes suurenes Harjumaa korterite müügipakkumiste arv 81 protsendi võrra ehk väga olulisel määral. Korteripakkumiste keskmine hind oli 3273 eurot ruutmeetri kohta ehk aasta varasemast 19 protsenti kõrgemal, vahendab kinnisvaraportaal KV.EE

Korteripakkumiste arv on kinnisvaraportaalis KV.EE aastatagusega võrreldes suurenenud väga olulisel määral kõikide Harjumaa omavalitsustes peale Keila, Kiili ja Kose valla. Nii mõneski omavalitsuses on korterite müügipakkumiste arv kasvanud lausa kordades.

Pakkumiste arvu kasv on pannud surve hindadele. Pakkumiste küllus ja ostjate nappus sunnib kinnisvaramüüjaid konkureerima hinna tasemel. Detsembrikuised korterite müügipakkumiste hinnad on küll aasta varasemast oluliselt kõrgemad.

Siiski on hinnad poole aasta tagusest ajast pigem mõnevõrra allapoole tulnud. Nii Harjumaa terviku kui Tallinna korteripakkumiste hinnad kinnisvaraportaalis KV.EE olid 12.2022 viie kuu tagusest ajast 1 protsent madalamad.

Vaata lähemalt, mis toimub kinnisvaraturul portaalist KV.EE!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles