Tee nii, et pakendatud salat kaua värske püsiks!

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Toidupoes gaasiga täidetud plastkottidesse pakendatud salatilehed püsivad poeriiulil üsna pikalt värsked, kuid kohe kui paki avad ja värskust säilitava gaasi sellest välja lased, muutuvad salatilehed kiirelt söögikõlbmatuks. Õnneks on olemas paar head nippi, kuidas lehtede värskust säilitada.

Õnneks pole vahet, mis salatitüübiga tegu – samad reeglid kehtivad kõigile. Cornelli ülikooli toidumikrobioloogia professor Randy W. Worobo sõnul on esimene samm valida poest kõige värskema välimusega salat, vahendab Martha Stewart.

Järgmine samm, mis on tema sõnul ka kõige olulisem, on vältida olukorda, kus salatipaki ja külmiku temperatuuride vahe on suur. Mida väiksem on nende vahe, seda parem. Põhjuseks on salatipaki siseküljele potentsiaalselt tekkiv kondensatsioon, mis kokkupuutel salatilehega kiirendab riknemisprotsessi. On põhjus, miks külmikus on köögiviljade hoidmiseks mõeldud sahtel – kasuta seda!

Kuid mida teha avatud pakiga? Pärast salatilehtede koti avamist tekib sinna paratamatult niiskus. Selle ohjeldamiseks soovitab Worobo suruda salatilehtede vahele pabersalvrätik ning sulgeda pakk võimalikult õhukindlalt, et külmiku kambris olev niiskus ja mikroorganismid paki sisse ei pääseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles