WORLD CLASS ⟩ Kokteilimeister, anna end üles! Algab baarmenite olümpia võistlushooaeg

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Prike Brand Ambassador

Tänasest saavad kõik baarmenid ja kokteilikunsti huvilised registreeruda Diageo World Class võistlusele, et pürgida veebruarist maailma parimaks kokteilimeistriks. Eesti võistlushooajal selgitatakse välja parimad, kes sõidavad korraldaja kulul Baltikumi finaalvõistlusele Riiga, mille võitja omakorda ülemaailmsele lõppvõistlusele Brasiilias.

«World Class´i peetakse baarmenite olümpiaks, mis ainult ei selgita välja parimaid, vaid pakub kokteilimeistritele ja huvilistele korraliku kooli. Baarmenite oskused ja teadmised heast kokteilikultuurist peegelduvad inimeste tarbimisse, õpetades hindama kvaliteeti ja tarbima teadlikult,» ütles Risto Säinas, 2019 World Class Baltikumi võitja ja hooaja eestvedaja, Baltikumi ühe suurima jookide maaletooja Prike Brand Ambassador.

Tänavune Eesti võistlushooaeg kestab veebruarist maini. «Lõppvõistlusele pääsemiseks peavad osalejad läbima meistriklasse ning töötama välja etteantud komponentidega kokteilid. Selle tulemusel selgitatakse välja kuus Eesti parimat, kes sõidavad Baltikumi finaalvõistlusele Riiga, kus selgub omakorda Baltikumi võitja, kes esindab tervet regiooni finaalvõistlusel Brasiilias,» selgitas Säinas.

Baarmenite olümpiaks peetav World Class on seda enam oodatud, et varasematel aastatel toimus võistlus koroona tõttu veebis ja baarikogukond saab algaval hooajal üle hulga aja jälle kokku.

Algav hooaeg toob Eestisse kokteilikunsti koorekihi, kelle käe all õpivad Eesti baarmenid uusi teadmisi ja oskusi. «Hooaeg loob arutelu, vormib joogikultuuri kujundavaid suundumusi ja suunab fookuse valdkondlikele väljakutsetele,» kinnitas Säinas.

Just baarmenid on Prike saadiku sõnul need, kes toidavad rahva teadmisi ja veendumusi segamiskunstist ja loovad kultuuri kokteilimaailmas. Kokteilikultuuri edendamine algab valdkonna spetsialistidest ehk baarmenitest, kes käsitlevad oskuslikult toorainet, sobitavad kokku maitsva söögi ja selle maitsepaletti esile toova joogi ning jutustavad lugusid eri jookide ja nende koosluste päritolust.

Võistlusest on oodatud osa võtma kõik Eesti baarmenid, kellel on huvi arendada nii enda teadmisi ja oskusi kui laiemalt Eesti kokteilikultuuri. Võistlusele saab registreeruda SIIN.

Briti joogikontsern Diageo algatas 2009. aastal ülemaailmse baarmenite võistluse World Class, mis on nüüdseks arenenud kõige olulisemaks sündmuseks kokteilimaailmas. Eesti osales World Class võistlusel esimest korda 2016. aastal. Järgmisel aastal lisandusid Läti ja Leedu baarmenid ning sellest ajast alates on Baltimaid finaalis esindanud kolme riigi ühine võistleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles