TOP 10 Need IKEA tooted leidsid 2022. aastal kõige sagedamini tee eestlaste ostukorvi

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
2022. aastal pööras rahvas suurt tähelepanu kodu funktsionaalsusele ja mugavusele.
2022. aastal pööras rahvas suurt tähelepanu kodu funktsionaalsusele ja mugavusele. Foto: Shutterstock

2022. aasta augustis avati IKEA Eesti esimene kauplus, muutes huvilistele kättesaadavaks ligi 9000 kodusisustustoodet, mida on võimalik kauplusest kohe kaasa osta. On paras aeg vaadata tagasi läinud aastale ning teha selgeks, milliseid tooteid rahvas mullu kõige enam eelistas.  

«Möödunud aasta jooksul märkasime, et Eesti elanikud pöörasid veelgi enam tähelepanu kodu funktsionaalsusele ja mugavusele. Näiteks olid populaarsed nii erinevad panipaiga lahendused magamistoas ja köögis ning kasvanud energiahinnad tekitasid huvi ressursisäästlike lahenduste vastu, nt. elektrit säästvate LED lampide, veesäästu kraaniotsikute jne,» ütleb IKEA Eesti turu juht Marko Põder.

Moodulgarderoob PAX

Foto: Ikea

Mõeldes, kuidas loovate lahendustega kodus võimalikult palju hoiuruumi leida, on moodulgarderoob PAX Eesti elanike üheks eelistatuimaks variandiks. Kombineerides PAX-sarja erinevaid elemente saab luua hoiuruumi vastavalt igaühe vajadustele olenemata sellest, kas soovitakse riideid riputada või hoida sahtlites ja riiulitel. Täiendades PAX-sarja raame KOMPLEMENT sarja esemetega, saab luua erinevatele vajadustele vastava garderoobi. Spetsiaalselt loodud aksessuaarid võimaldavad garderoobist maksimumi võtta ning garderoobil on 10-aastane garantii. Valida saab valmis PAX-sarja valmiskombinatsioonide hulgast või planeerida oma garderoob ise kaupluses või digiplaneerijaga veebis.

METOD köök

METOD köök.
METOD köök. Foto: Ikea

Viimastel aastatel on IKEA üks populaarsemaid sisustuslahendusi Eestis METOD köök, mis on tuntud oma lõputute võimaluste poolest - igaüks saab kujundada köögi vastavalt oma individuaalsetele vajadustele. METOD sobib nii traditsioonilises kui ka modernses stiilis kodudesse. Köögisüsteemi saab vastavalt soovidele aastate jooksul laiendada või kohandada, näiteks vahetada kappide uksi, asendada riiulid sahtlitega või vastupidi. METOD köögile kehtib 25-aastane garantii. 2022. aastal oli Eesti elanike seas eelistatuimad hallis toonis kapiuksed.

Magamistuba: mööblist voodipesuni

HEMNES päevavoodi.
HEMNES päevavoodi. Foto: Ikea

2022. aastal hakati üha enam tähelepanu pöörama, et kodune puhkus ja uni oleks kvaliteetne, mistõttu olid väga populaarsed ka suuremad magamistoa mööblilahendused nagu HEMNES päevavoodi, MALM öökapp ja kummut, aga ka väiksemad esemed nagu voodipesu, tekid, padjad ja madratsid.

IKEA 365+ seeria

IKEA 365+ seeria.
IKEA 365+ seeria. Foto: Ikea

Igapäevaseks kasutamiseks mõeldud köögitarvikud on Eesti elanike seas jätkuvalt populaarsed. IKEA 365+ on igapäevaste köögitarvikute sari, kus on esindatud kõik vajalikud köögi- ja lauanõud. Tänavu olid populaarseimad tootedläbipaistvad kaanega kuivtoiduanumad ja toidunõud toidu valmistamiseks või kaasavõtmiseks.

SOLHETTA säästlik LED-pirn

SOLHETTA säästlik LED-pirn.
SOLHETTA säästlik LED-pirn. Foto: Ikea

Kasvanud energiahindade tõttu pöörasid mullu paljud Eesti elanikud senisest enam tähelepanu energiasäästlikele lahendustele. Uuendatud SOLHETTA LED-pirnid on loodud kestma veelgi kauem (kuni 25 000 tundi), tarbima senisest vähem energiat ja olema veelgi madalama hinnaga kui varasemalt. Kahest pirnist koosnev pakk maksab 2,49 eurot.

ALEX sahtliboks

ALEX sahtliboks.
ALEX sahtliboks. Foto: Ikea

2022. aastal olid Eesti klientide seas populaarsed lahendused, mis muudavad kodus töötamist mugavamaks. Valge sahtliboks ALEX on Eesti elanike jaoks juba mitu aastat populaarne, taskukohane ja praktiline lahendus, mida eelistatakse nii kodus kui ka kontoris. Seda saab kasutada nii eraldiseisvana kui ka kombineerida kirjutuslauaga.

OFTAST lauanõud

OFTAST lauanõud.
OFTAST lauanõud. Foto: Ikea

OFTAST lauanõud on oma ajatu disaini ja soodsa hinnaga püsinud Eesti elanike lemmiktoodete seas alates IKEA avamisest Eestis 2019. aastal. Lisaks OFTASTile on Eesti elanike kodudes aina populaarsemad ka DINERA kruusid ja POKAL klaasid.

TROFAST

TROFAST kollektsioon.
TROFAST kollektsioon. Foto: Ikea

Lastega kodudes on hädavajalik omada häid hoiulahendusi mänguasjadele, riietele ja raamatutele. Üheks populaarseimaks lahenduseks Eesti inimeste seas on tugevatest puitraamidest ja kergesti eemaldatavatest plastkarpidest moodustatav paindlik panipaik. Seda on lihtne oma koju sobitada ning seda saab laiendada ja ümberkujundada vastavalt laste kasvamisele.

GODMORGON vannitoamööbel

GODMORGON vannitoamööbel.
GODMORGON vannitoamööbel. Foto: Ikea

IKEA vannitoamööbel pakub mahukaid hoiustamislahendusi ja garanteerib duššide pikaajalise kestvuse. Sarjas saab valida juba valmis vannitoalahenduste seast kui ka luua enda individuaalsetele vajadustele vastava lahenduse, kujundades vannituba ise poes või veebis tasuta saadaolevate digiplaneerijatega. 2022. aastal eelistasid Eesti elanikud puidust efektiga paneele.

KAFFEREP küpsised ja Rootsi maitsed

KAFFEREP küpsised.
KAFFEREP küpsised. Foto: Ikea

Kodusisustuslahenduste kõrval pakume Eesti elanikele ka laia valikut Rootsi toidukaupu, seda alates ikoonilistest lihapallidest kuni kohvi ja maiustusteni. Rootsi toiduturu kõige populaarseim toode oli vaarikatäidisega küpsised hinnaga 0,99 eurot ja loomulikult Rootsi restorani hitt-toode Rootsi lihapallid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles