Telliskivi loomelinnakus avatakse uus äge toidustuudio

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Telliskivi Loomelinnak.
Telliskivi Loomelinnak. Foto: Rasmus Jurkatam

Toidustuudio ja kvaliteetpuljongite tootjana tuntud FoodStudio avab täna, 11. jaanuaril Telliskivi loomelinnakus uue, senisest suurema koos kokkamise ja koolitusstuudio.

FoodStudio asutaja Helgor Markov rääkis, et võrreldes 13 aasta taguse ajaga, kui avati FoodStudio esimene toidustuudio, on koos kokkamise traditsioonid ja kodus söögi valmistamise trendid üsna palju muutunud.

«Skandinaavias hakkas kodus kvaliteetse toidu valmistamine järsult üha suuremat populaarsust omandama umbes viis aastat tagasi. Koroonapandeemia ei jätnud inimestele valikuvõimalust ja tegi ka kõigist Eesti inimestest kodukokad.»

Helgor Markov tõi esile 2021. aasta World Cooking Indexi uuringu, mis näitab, et kui enne koroonapandeemiat tehti Euroopas keskmiselt 7–9 toidukorda nädalas kodus, siis nüüd valmistatakse kodus 10–12 toidukorda nädalas. «Lisaks lihtsatele kodustele toitudele otsitakse järjest enam põnevaid retsepte ja soovitakse õppida ise restorani tasemel toitu valmistama.»

FoodStudio asutaja Helgor Markov keedab puljongit. 
FoodStudio asutaja Helgor Markov keedab puljongit. Foto: Mihkel Maripuu/Postimees Grupp

Lisaks toiduga seotud üritustele alustas FoodStudio 2017. aastal toidutootmist. Coop Panga toel valmis FoodStudio puljongite tootmisliin, et Eesti inimestel oleks lihtsam maitsvat ja tervislikku toitu ka kodus valmistada.

FoodStudio alustas esimeste üritustega uuel suuremal pinnal Telliskivi loomelinnakus möödunud jõuluajal. «Aasta lõpp oli uue stuudio käimalükkamiseks ideaalne aeg, sest saime jõuluürituste raames viimased detailid paika loksutada. Tänaseks on stuudio täielikult valmis ja avame uksed ametliku avaüritusega, mille osalejad saavad muidugi ka oma toiduvalmistamise oskusi uute teadmistega rikastada,» rääkis Markov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles