Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Järele ei jää midagi. Kuidas ahjukana kondid, kuhtunud keedukartul või vana sai hõrguks vormida?

Copy
Panniroale võib peale lüüa mune või katta see fetajuustuga. FOTO: Shutterstock
Panniroale võib peale lüüa mune või katta see fetajuustuga. FOTO: Shutterstock Foto: Shutterstock

Kuidas väikesi söögiülejääke nutikalt ja maitsvalt ära tarvitada? Personaalkokk Moonika Lauba pakub hõrke variante, mis klapivad praeguse kokkuhoiuaja vaimu, zeitgeist’iga.

Kuivanud saiast võib teha salatile ja supile krutoone, kartulist, juustukillust ja vorstijupist pirukat, loetleb säästliku köögi tarkusi Moonika Lauba. Ta on personaalkokk, kes võib improviseeritud miniköögi püsti panna mereranda, metsasoppi, tillukesse tuppa või suurde peosaali ning katta seal toeka piknikulaua, pakkuda suupisteid või kosutavat peoõhtusööki.

Ta on sirgunud suures talus, kus ema oli kokk, toit tuli suuresti oma majapidamisest ja midagi ei lastud kunagi raisku. Kui kööki jõudis searümp või terve kana, tarvitati kõik ära. Midagi läks praeks, midagi soola, kontidest keedeti puljongit ja varuti sügavkülma, sitkemad tükid mooriti pehmeks ja rebiti salatisse või võileivale, kirjeldab kokk. Köögiviljade kohta kehtib sama.

Tagasi üles