PUHAS KLASSIKA Maailma parim pastakaste nõuab vaid kolme koostisosa!

Kodu.postimees.ee
Copy
Raske uskuda, aga maailma parim pastakaste koosneb tõesti vaid kolmest koostisosast!
Raske uskuda, aga maailma parim pastakaste koosneb tõesti vaid kolmest koostisosast! Foto: Pexels / CC0 Licence

1992. aastal loodud pastakastme retsepti peetakse kokanduse tippude seas siiani maailma parimaks.

*Lugu ilmus esimest korda 19.01.2023.

Tuntud koka lihtne pastakastme retsept sisaldab vaid kolme koostisosa, tehes roa oluliselt odavamaks ja tervislikumaks kui poest ostetud kastmed. Itaalia toidukirjaniku Marcella Hazani sõnul seisneb iga hea pastakastme saladus lihtsuses ja säästlikkuses, olgu selleks raha- või ajasääst.

Marcella sündis 1924. aastal Itaalias Cesenaticos ning avas hiljem Ameerikasse kolides New Yorgis kokanduskooli. 2013. aastal meie seast lahkunud naine kirjutas ka tänaseni hinnatud kokaraamatuid, vahendab The Mirror. 

Ühes oma kuulsaimas raamatus «Essentials of Classic Italian Cooking» (tõlkes «Itaalia köögi põhitõed») soovitab Marcella kasutada tomatikastmes vaid kolme koostisosa: tomatikonservi, sibulat ja ohtralt võid.

See 1992. aastal toidumaailma ajalukku kirjutatud retsept on tänini au sees nii kriitikute kui kokandusmaailma tippude seas.

Marcella täpsed juhised on:

  • pane pool kooritud sibulat koos või ja tomatikonserviga potti;
  • jäta koostisosad 45 minutiks podisema;
  • serveeri.

Marcella selgitab raamatus meetodi tagamaid järgmiselt: «Milleks mulle tükeldatud sibul? Milleks praadimine? Ma panen kõik koostisosad ühte potti ja unustan need lihtsalt ära. Ükski teine valmistusviis ei annaks Itaalia köögi tõelist olemust edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles