ENNUSTUS ⟩ Kümne aasta pärast lähevad Pärnu kinnisvara hinnad Tallinnast mööda

Kodu.postimees.ee
Copy
Pärnu linn, 19.11.2022.
Pärnu linn, 19.11.2022. Foto: Mailiis Ollino/Postimees Grupp

Kui Rail Baltic kümnendi lõpus valmis saab, siis muutub Pärnu linn elukohana väga atraktiivseks – nelikümmend minutit rongisõitu Tallinna ja tunnine reis Riia kesklinna mõjutavad suvituspealinna elu ning nõudlust elamispindade järele tundmatuseni, vahendab kinnisvaraportaal City24.

Selleks ajaks paraneb tunduvalt ka Eesti ja Läti pealinna ühendava maantee olukord, nii et seda kõike arvesse võttes saab Pärnust üks Eesti ihaldatumaid linnu koos suurepärase võimalusega korrata kunagist hansalinna hiilgust moodsal moel, vahendab City24.

Täna on Pärnu korteri keskmine ruutmeetri hind 2197 eurot, Tallinnas aga 3179 eurot ehk 44 protsenti kõrgem. Rail Balticu valmides hakkab taoline vahe kiiresti vähenema ja Pärnu hakkab elukohana Tallinnale, aga ka paljudele teistele Eesti linnadele suurt konkurentsi pakkuma. Otsest kahju kannab Tartu, mis muutub kahjuks tõeliseks kiirete ühendusteta akadeemiliseks provintsilinnaks, aga eks ole sellelgi oma võlu.

Seega, Pärnul tasub lähitulevikus silma peal hoida nii kinnisvarainvestoritel kui ka ettevõtetel, kes soovivad äri laiendada ja tulevikus töötajatele head töö- ning elukeskkonda pakkuda. Muuseas, Pärnu korterite keskmised hinnad on kasvanud viimase kümne aastaga 175 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles