Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

ETTEVAATUST See suur viga keerab nii su smuuti kui kõhu tuksi

Pilt on illustreeriv.

Vähem on rohkem, seda ka toitainerikaste smuutide puhul, kuhu kiputakse liiga palju koostisaineid lisama.

Soolestiku heaolule spetsialiseerunud ekspert Madisen Smith tuletab meelde smuuti valmistamise levinud vigu, mis võivad kõige mustema stsenaariumi korral tervist rikkuda.

Smithi sõnul võib jää ning jäätunud koostisosade kasutamine smuutis põhjustada mõningatel juhtudel kõhuhädasid. Liiga palju jääd muudab smuuti ühtlasi vesiseks ning annab sellele ebameeldivalt jäise konsistentsi. Õige smuuti on konsistentsilt mõnusalt kreemine ja toitev.

Lisaks leiab asjatundja, et inimesed kipuvad smuutisse liiga palju koostisosasid lisama. Kõige kindlam on kasutada 3–4 põhikoostisosa, kümne või enama koostisosaga smuuti ei täida enam oma eesmärki.

Suures koguses tooreid puu- ja köögivilju võib nii mõnegi inimese kõhu tuksi keerata. Kui süüa puuvilju toorelt, aeglustavad neis sisalduvad kiudained puuviljas sisalduvate suhkrute imendumist verre, vahendab Iltalehtti. Püreestatud puuviljade ja marjadega on olukord teine ning neid on väga lihtne üle tarbida. 

Liiga palju puuvilju ja marju lisavad smuutile ka rohkelt puuviljasuhkrust tulenevaid kaloreid. Smuutit juues tarbib inimene keskmisest rohkem puu- ja juurvilju kui neid tervena süües.

Smuutit tehes tuleks kindlasti jälgida, et selles oleks piisavalt kiudaineid. Need aitavad säilitada täiskõhutunnet ja soodustavad seedimist. Smuutide valmistamisel on kõige tähtsam tasakaal – kasulikkus, toiteväärtus ja maitse.

Roheline melonismuuti

Vaja läheb:

  1. 400 g melonit (see on umbes veerand);
  2. 1 küpset banaani (soovitavalt külmutatult. Kui seda pole, siis tavaline ajab ka asja ära);
  3. 100 g rohelisi lehti (eelistatavalt spinatit, sobib ka salatisegu);
  4. 1 dl vett.

Viska kogu kraam blenderisse ning surista, kuni segu on ühtlane.

Allikas: Kadri Raig, kahvliga.ee

Kommentaarid
Tagasi üles