Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Sinep... oota. Kas see veel kõlbab süüa?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Igast külmikust leiab tooteid, mis kipuvad sinna pikaks ajaks jääma. Peamiselt on need erinevad kastmed ja muud lisandid, mida me iga päev ei kasuta, kuid vahel läheb just seda vaja. Üks selline toode on sinep, aga kuidas teada, et see veel süüa kõlbab?

Hea uudis on see, et sinep on väga pika säilivusajaga, kuid arvestama peab mõne lihtsa reegliga: pärast sinepipurgi avamist tuleb seda külmikus hoida, purk peab alati kaanega kaetud olema, et muu sodi selle sisse ei satuks, ning lusikas, millega seda purgist välja urgitsed, peab samuti alati puhas olema, vältimaks ristsaastumist.

Kahjuks ei kesta miski igavesti ning ka sinep läheb üks päev halvaks. Loomulikult on purgile märgitud toote parim enne, kuid selle möödumine ei tähenda ilmtingimata, et sinep on halvaks läinud. 

Tagasi üles