KÕIK KAUBAKS ⟩ Ärevad ajad on toonud kaasa varguste plahvatusliku kasvu

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ehitusterritooriumitel oli möödunud aastal 5 protsenti rohkem vargusi kui aasta varem ja pikanäpumehed on aktiivselt alustanud ka uut aastat. Tootmis- ja tööruumides tõusis möödunud aastal varguste hulk koguni 77 protsenti. Seega tasuks ärevas majandusolukorras kindlasti kõigil ettevaatlik olla.

Ka sel nädalavahetusel üritati ehitusele tungida. Tallinna ehitusobjektil registreeris kaamera analüütikahäire ja fotol oli näha ühte võõrast isikut. Häirele reageerinud G4Si ekipaažil õnnestus tundemärkidele vastav kahtlusalune mees väljaspool ehituse territooriumit tabada.

«Kõik ehitus- ja tootmisettevõtted peaksid taas läbi mõtlema, millised ohud neid varitsevad ja kas nad on teinud kõik endast oleneva, et oma vara kaitsta,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Möödunud nädalal edastas mobiilne videovalve ka Jõhvis valvatavalt territooriumilt sissetungihäire. Kaamera vaateväljas oli näha kahe isiku liikumist. Reageerinud patrullekipaaž nägi kohapeal, et tabalukk on lõhutud ja metallaia kinnitused lahti keeratud, kuid territooriumil kedagi polnud. Tänu patrulli kiirele reageerimisele piirdus kahju lõhutud tabalukuga.

«Tartus sisenesid möödunud nädalal kaks kaetud nägudega ja kinnastega meest tagaukse kaudu ettevõtte ruumidesse ja suundusid kohe kassa juurde, et sealt raha võtta. Seega on varaste aktiivset tegutsemist praegu näha üle Eesti,» lisas Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles