Mille järgi valida koju täiuslik diivan?

ISKU
Copy
Foto: ISKU

Diivan on elutoa kui mitte terve kodu keskseks paigaks — just siin veedame vabad puhkehetked, lõõgastume õhtul pärast pikka tööpäeva ning vestleme lähedastega kõiksugu teemadel. Õigesti valitud diivan kestab pikki aastaid ja sobitub harmooniliselt ruumi interjööriga ning pakub tõelist naudingut. Investeering kauakestvasse ja hoolikalt valmistatud diivanisse on kahtlemata seda väärt.

Millistest juhtnööridest aga lähtuda täiusliku diivani valimisel?

Eeskätt peaks diivan olema piisavalt suur, et mahutaks istuma terve pere. Siiski peaks silmas pidama, et uus istumispaik poleks ülemäära suur, sest nii muutuks see ruumis liiga domineerivaks ega jätaks ruumi ümber diivani liikumiseks. Ideaalne suurus hõlmab endas ka muid mõõtmeid nagu diivani kõrgus ja istumissügavus.

Nube- nauditav istumiskogemus tänu nutikale CloudPlus System’ile

Foto: ISKU

Nendele, kes soovivad elutoas pigem lõõgastuda ja lesides õhtuseid filme vaadata, võiks sobida madalal istuv ning laia istumissügavusega diivan. Just selliseid trende võib hetkel kohata sisustusmaailmas. Madal diivan koos lopsakate käetugede ja istmepatjadega mõjub boheemlaslikult hubaselt ent samas modernselt minimalistlikult. Lõõgastunud ilmega madal diivan on kutsuv nii omastele kui külalistele!

Proto- pehmed vormid, lopsakad käetoed ja kergelt kaldus seljatugi

Foto: ISKU

Kui diivani suurus on paigas, tuleks edasi valida kattematerjal. Laias laastus jagunevad need nahaks ja kangaks. Üks praktilisemaid materjale eriti väikeste lastega peredes on samet, millelt saab toidu ja joogiplekid kiiresti niiske lapiga maha pühkida. Aegumatu naha kõrval teeb tänapäeval võidukäiku aga pehme buklee kangas. Taoline reljeefse pinnaga kangas äratab interjööris kahtlemata tähelepanu ja mõjub eriti hubaselt.

Luna- lai istmesügavus ja suletäidisest istmepadjad puhkehetkedeks

Foto: ISKU

Sama oluline kui välimus, on ka sisu! Erineva täidisega istmepehmendustel on suur mõju mitte ainult mugavuse pakkumisel vaid ka välimuse loomisel. Tavapäraseim diivani patjade sisu on valmistatud vahtplastist, mis säilitab oma kuju ka pikema aja möödudes. Pehmeim ja kohevaim variant on loomulikult suletäidisega padjad, mille sisse võiks lausa sulada. Siiski võivad need aga aja jooksul ära vajuda ning ajavad aeg-ajalt kloppimist. Kui iganädalane patjade kohendamine tundub liig, siis võib valida ka vahepealse ehk vahtplasti puru ja sulesegust täidisega diivani.

Gregory- tõeline meistriteos: lopsakad vormid ja minimalistlik disain

Foto: ISKU

Klassikalise nurgadiivani asemel võib kaaluda ka moodulitest koosneva diivani. Viimane võimaldab erineva suurusega osadest kokku komplekteerida just oma koju kõige paremini sobituva istumisala, olgu see siis ühes tükis või hoopis kahest või kolmest diivanist koosnev.

Diivani valimine võib tunduda suure projektina, kuid ülaltoodud näpunäiteid silmas pidades muutub see hoobilt lihtsamaks. Parim viis sobivaima leidmiseks on muidugi oma silmaga kaupluses diivanid üle vaadata ning veidi pikemalt nendel istudes.

Vaata valikut diivanitest siit.

Copy
Tagasi üles