OMA TUBA, OMA LUBA Igatalvine probleem: ma ei mõtle esimese asjana, et sure, loom, aga see hiir on täielik terrorist!

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tere-tere-tere! Pole ammu kuulnud. «Oma tuba, oma luba» alustab teist hooaega ning teeme seda eriti aktuaalse teemaga, milleks on hiired! Põnevad lood, kuidas saatejuhid on nendega maadelnud ja neid tõrjunud, täidavad järgmise pooltunni.

Otsa teeb lahti Madis, kelle jaoks hiirteprobleem on väga aktuaalne. Vana maja puhul tuleb muidugi leppida, et ilmselt mõni hiir end kuskilt sisse sööb, kuid sel aastal on Madise sõnul probleem üle pea kasvanud ja närilised ei lase enam elada.

Ta meenutab, kuidas eelmisel aastal sai hiirteprobleem tänu jupsivale põrandaküttele lahenduse, kuid sel aastal tuleb vähe kangemat mürki kasutada. Hiirtest on muidugi kahju, kuid egas muud üle jää kui surm.

Ka Triin on hiirtega maadelnud, kuid peale kassi võtmist pole see probleemiks olnud. Ainus jama on tal maakodu keldris, kus tõesti-tõesti keski hiir elab.

Juttu tuleb ka teistest loomadest, kes varalist kahju võivad teha. Samuti räägime erinevatest meetoditest, kuidas hiiri tõrjuda, ja muidugi paljust veel.

Näiteks kirjutas üks taskuhäälingu kuulaja: «Minu maamajja tuli kasvandusest ära jooksnud mink ja sõi hiired ära. Mink inimest ei kartnud ja vaatas säravate silmadega inimestele otsa.» Poollooduslik lahendus missugune.

Saade «Oma tuba, oma luba» on eetris kord nädalas. Saateid saab kuulata Postimehe Pleierist, Spotifyst ja Apple Podcastist.

Ühendust saab julgelt võtta e-posti aadressil kodu@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles