Eesti Näituste messikeskuse asemele kavandatakse uut ägedat elukvartalit (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pirita tee 28 tulevikuvisioon.
Pirita tee 28 tulevikuvisioon. Foto: Metro Capital

Metro Capital alustab järgmisel aastal Pirita tee äärde Eesti Näituste messikeskuse asemele uue jätkusuutlikkuse põhimõtetest lähtuva elukvartali rajamist. Tegemist on mitmeetapilise arendusprojektiga, mille tulemusena kerkib piirkonda peresõbralik elukvartal 300 korteri, lasteaia ning üksikute äripindadega.

Metro Capitali tegevjuhi Ain Kivisaare sõnul valmib kavandatav terviklik elamukvartal eeldatavasti kümnekonna aasta jooksul.

«Sel nädalal Tallinna linnavalitsuse heakskiidu saanud planeering näeb ette seitsmele hektarile kaasaegse arhitektuuriga suurepäraste linna- ja merevaadetega jätkusuutliku naabruskonna rajamist, kus lisaks korterelamutele asub lasteaed, kvartalisisene allee ja puhkealad.» 

Kivisaare sõnul mõjub uusarendus kogu piirkonna kinnisvara väärtusele selgelt positiivselt. Ta toob näiteks endise Tivoli tühermaa, kus asub tänaseks Metro Capitali aastatepikkuse läbimõeldud planeerimise ja töö tulemusena väärtuslik ja kõrgelt hinnatud elukvartal.

Sel aastal siiski ehitusega veel ei alustata, kuna projekteerimine ning projekti kooskõlastamine võtavad oma aja. Küll aga viis arendaja juba möödunud aastal läbi rahvusvahelise arhitektuurikonkursi, kus võitjat aitasid välja selgitada nii linnavalitsuse kui ka kohaliku arhitektuurikogukonna esindajad.

«Kuna konkursi võitjaga lõpliku kokkuleppe sõlmimine alles käib, siis täna on seda veidi vara veel välja hõigata. Kui aga kõik läheb plaanipäraselt, siis hakkab uus elamukvartal olema kaasaegse parima skandinaavia arhitektuuri nägu,» avab Kivisaar veidi saladuseloori. Peamiselt on elumajadesse planeeritud suuremad peredele sobivad kolme- kuni viietoalised korterid.

Kinnisvaraturu hetkelises madalseisus Kivisaar Pirita tee projekti vaates probleemi ei näe. Hetkel on Metro Capitali detailplaneering Pirita tee 28 kinnistule edastatud Tallinna linnavalitsuse poolt kehtestamiseks linnavolikogule.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles