Kaneel ja majonees annavad talvel toataimedele jõudu

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Külmad ilmad ja vähene päikesevalgus võib talvel toataimedele probleemiks olla, sest neil on raske sellistes tingimustes kasvada. Siiski on mõned tavalised toiduained, mis taimedele taas elujõudu annavad, vahendab Express.

Talviselt jahe temperatuur, tuuletõmbusega ruumid ja keskküte võivad toataimedele kahjulikult mõjuda. Talvel taimede elus hoidmisega tuleb pisut rohkem vaeva näha kui suvisel ajal, kuid toataimede ekspert Fiona Jenkins jagab nippe, kuidas taimi turgutada ja nende eest hoolitsemist lihtsamaks muuta.

Naise sõnul on üks suurimaid vigu talvekuudel toataimede ülekastmine. Mõned toataimed “uinuvad” talvel ja vajavad seetõttu vähem vett ja hoolitsust. See tähendab, et taimed ei vaja nii palju kastmist kui kevadel ja suvel. Ülekastmine võib põhjustada juurte mädanemist ja muid probleeme. Kui on soovi taimede eest siiski teisel moel hoolitseda, on abiks tavalised toiduained.

Kaneelipulber

Kaneel pole ainult huvitav maitseaine, see vürts on ka taimedele tohutult kasulik. Kaneel on hea vahend taimede seenhaiguste tõrjumiseks ja tänu maitseaine antibakteriaalsele toimele on see suurepärane katkiste varte parandamiseks. Kui vars on murdunud, tuleks varrele teha puhas lõige ja puistata sellele kaneelipulbrit, et see bakteritega ei nakatuks. Taimeekspert lisab, et kaneeli segamine toataime mulda aitab vältida ka hallitust ja seeni.

Majonees

Kui toataime lehed näevad tuhmid välja, võib majonees aidata taastada nende loomulikku sära. Fiona Jenkins selgitab, et selleks tuleks võtta tükk majapidamispaberit, panna sellele peale natuke majonees ning siis hõõruda seda taime lehtedele. Seda tehes läigivad lehed mitu nädalat. Naine hoiatab, et oluline on kasutada väga vähe majoneesi, sest muidu võib see jätta lehtedele jääke, mis ummistavad lehtede poore.

Munakoored

Munakoori kasutatakse tihti välitaimede pottides, et hoida ära nälkjaid, kes taime lehti söövad. Ka toataimede puhul on munakoored kasulikud, nendes sisalduv kaltsium on taimedele ideaalseks ergutuseks. Ekspert sõnab, et purustatud munakoorte lisamine toataimede mulda on kiire ja lihtne viis neid kaltsiumiga varustada. Ta õpetab, et munakoored tuleks purustada köögikombaini või uhmriga, kuni need muutuvad pulbriks. Naine soovitab, et kõige parem aeg munakoori mulla sisse segada on taimi ümber istutades. Kui sellist plaani ei ole, siis saab ka munakoored lihtsalt taime ümber laotada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles