Korteriühistute juhtidest saavad diplomeeritud kinnisvarahooldajad

Kodu.postimees.ee
Copy
Rakvere Ametikooli lõputunnistuse ja kinnisvarahooldaja tase 4
kutsetunnistuse üleandmine.
Rakvere Ametikooli lõputunnistuse ja kinnisvarahooldaja tase 4 kutsetunnistuse üleandmine. Foto: EKÜL

Hiljuti said Rakvere Ametikooli lõputunnistuse ja kinnisvarahooldaja 4. taseme kutsetunnistuse värskelt kutseõppe lõpetanud korteriühistujuhid, kes läbisid Rakvere Ametikooli ja Eesti Korteriühistute Liidu koostöös korraldatud kinnisvarahooldaja õppeprogrammi töökohapõhises õppevormis.

Eesti Korteriühistute Koolituskeskuse juhi Angelika Narise sõnul alustas mullu detsembris juba neljas õpperühm, sest huvi kutseõppe vastu püsib jätkuvalt suur. „Järjest selgemaks saab, et kinnisvara vajab tarka ja koolitatud kinnisvarahooldajat, tänu kellele on korras ehitis, selle tehnosüsteemid ning ehitist ümbritsev krunt. Kui ühes isikus saavad kokku tegus korteriühistu juht ja kutseline kinnisvarahooldaja, on see korteriühistule lausa topeltvõit, sest ühistut juhib väga laiade teadmiste ja oskustega inimene,» rääkis Naris.

«Sellise inimese käe all saab maja tervikrenoveeritud ja hästi hoitud, et see kestaks aastakümneid,» lisas ta. 

Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) korteriühistute koolituskeskus pakub juba aastaid täiendkoolituse võimalusi korteriühistute juhtidele ning pakutavaid kutseõppevõimalusi loodetakse Narise sõnul edaspidi veelgi suurendada.

«Näiteks veebruaris alustav ühistujuhi baaskoolitus on e-õppena kättesaadav kõikidele huvilistele ja tänu veebipõhisusele hetkel populaarseim, kuna võimaldab kodus iseseisvalt õppida,» rääkis koolitusjuht.

«Koolitus annab vajalikud teadmised korteriühistu juhtimiseks, hõlmates nii juriidilisi, majanduslikke, tehnilisi kui ka sotsiaalvaldkonda puudutavaid teemasid, mida korteriühistu juhil igapäevaselt vaja läheb.»

Populaarsed on ka koolituskeskuse korraldatavad praktikute ümarlauad, millest võtavad osa korteriühistute juhid üle Eesti. «Veebruaris ootame aga ühistujuhte EKÜL talveakadeemiasse, kus on samuti ühendatud nii praktikute mõttevahetus kui ka uute teadmiste kogumine – saab nii ülevaate elamumajanduse värskematest arengutest, toetusvõimalustest kui ka vastuseid olulistele juriidilistele küsimustele,» tutvustas Naris.

Oluliseks peab koolitusjuht teadmiste omandamist nii noortele, alles alustavatele ühistujuhtidele kui ka neile, kes juba pikalt ametis. «Seadused muutuvad, juurde tuleb erinevaid uusi tehnoloogilisi võimalusi – kõiges selles orienteerumiseks ongi vaja nii kolleegide tuge kui ka teadmisi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles