/nginx/o/2023/01/27/15103700t1h7f85.jpg)
Ahjukana on üks lihtsamaid roogi, mida kodus valmistada. Vähe sellest! Ühest linnust saab ju teadupärast nii suppi, praadi kui magustoitu.
Esimese linnu ahju lükkamine on hirmus. Terve kana pole just kuigi odav ning hirm midagi esimesel korral tuksi keerata on suur. Kas valisin õiged maitseained? Kas panin kana õigesti ahjuplaadile? Kas seda tuleb hõbepaberiga katta? Tekib palju küsimusi, millele algaja ilmselt vastust ei tea.
Õnneks ei ole linnu küpsetamine keeruline ning maitseaineidki ei lähe suurt vaja. Kõige puhtama maitsega linnuliha küpsetamiseks läheb vaja ainult soola ja pipart. Ideaalne neile, kes iseseisvat kulinaariateekonda alustavad.
Kuid pakume teile kerge vimkaga retsepti, kus põhirõhk on soolal. Esmalt tuleb haarata kana ning asetada see küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi. Pärast pipra lisamist lihale otsi välja sool (seda kulub korralikult!) ning kata kana soolakihiga. Tavalise suurusega kana kohta kulub vähemalt 500 grammi soola.
/nginx/o/2023/01/27/15103621t1h9047.jpg)
Kana tuleb ahjus küpsetada selle kaalu järgi – ühe kilogrammi küpsetamiseks kulub tund, seega kui kana kaalub 1,5 kilogrammi, siis on ajakulu 1,5 tundi. Soolakihi all olevat kana küpseta 200-kraadises ahjus. Soolakiht muutub kõvaks koorikuks, imedes endasse nahale koguneva niiskuse, kuid hoiab liha mahlasena.
Kui kana on valmis, tuleb soolakoorik selle ümbert eemaldada ja minema visata, sest uuesti kasutamiseks see sool ei kõlba. Tulemuseks on mõnusalt mahlane, hästi maitsestatud, puhta ja hõrgu maitsega linnuliha.