Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Lihtne ja soodne: konservtomatist ja pastast saab suurepärase söömaaja

Copy
Purustatud konservtomatist, sibulast ja võist sünnib pikal hautamisel tummine pastakaste. FOTO: Shutterstock
Purustatud konservtomatist, sibulast ja võist sünnib pikal hautamisel tummine pastakaste. FOTO: Shutterstock Foto: Shutterstock

Kui teil on varuks pastat ja purustatud konservtomatit, saate vähese vaeva ja soodsa hinnaga söögi nii argiõhtuks kui ka sõprade kostitamiseks. Siiski, maitse rikastamiseks võib itaalia stiilis kooslusesse lisada veel üht-teist.

Retseptilooja ja toidukirjutaja Mari-Liis Ilover tõdeb, et nii mõnigi kord, kui ta perele õhtusööki nuputab, tabab teda nõutus. Et mida teha, kui üks laps ei söö üht, teine teist, kolmandal lauasistujal on aga hoopis omad soovid. Muidugi võiks toit valmida ka kärmelt ja olla rahakotisõbralik.

Tihtilugu jõuab ta neil puhkudel just pastani. Kui köögikapis on pastapakk ja tomatikonserv ootel, pole ka sõpradele itaaliapärase söömaaja korraldamine kuigi suur kunsttükk. Lihtsaid tomatikastmeid leidub Itaalia köögis sadu.

Üks tema lemmikvariantidest on klassikaline särtsakas Itaalia pasta all’arrabbiata, kus need kaks on põhirollis.

Tagasi üles