Arendaja käivitas Uus-Veerennis kogukonnaraamatukogu projekti

Kodu.postimees.ee
Copy
Jaan Aru.
Jaan Aru. Foto: Merko Ehitus Eesti

Merko alustas Uus-Veerenni pargis kogukonnaraamatukogu projekti, mille eesmärk on populariseerida lugemist, tervislikku ajaveetmist vabas õhus ja tugevdada kohalike elanike kogukonnatunnet. Täna esimest korda tähistatava eesti kirjanduse päeva puhul andis Uus-Veerenni väliraamatukogule oma lugemissoovitustega hoo sisse neuroteadlane Jaan Aru.

«Kvaliteetsele ehitusele lisaks paneme Merkos suurt rõhku hoonete ümber loodava elukeskkonna kvaliteedile ja võimaluste loomisele, mis aitavad kaasa kogukonnatunde edendamisele. Väliraamatukogu loomisel saime inspiratsiooni äsja lõppenud raamatukogude aastast. Lugemine pole ainult tubane tegevus, sest hea raamatu seltsis saab aju teritada ka vabas õhus ja igal aastaajal ning enda lemmikraamatutele lisaks tasub silmaringi laiendada nende teostega, mida naaber soovitab,» selgitas kogukonnaraamatukogu projekti ideed Uus-Veerenni kvartali arendusjuht Alar Toomik.

Uus-Veerenni pargis ootab nii kvartali elanikke kui külalisi lugemisnurk koos raamatukappide, pinkide ja lugemislampidega ning põnevaid teoseid leidub nii täiskasvanutele kui lastele. Kui esmalt täideti raamatukapid koostöös Eesti Hoiuraamatukoguga ja Merko töötajate annetatud teostega, siis eesmärk on raamatukogu kogukondlikult edasi arendada.

Sel aastal esimest korda A. H. Tammsaare sünniaastapäeval tähistatava eesti kirjanduse päeva puhul andis väliraamatukogule hoo sisse neuroteadlane ja Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi kaasprofessor Jaan Aru, kes on ka ise mitme populaarse raamatu autor. Uus-Veerenni pargis asuvast ja kõiki lugejaid ootavast raamatukapist leiab nüüdsest nii tema enda teose «Loovusest ja logelemisest» ja A. H. Tammsaare loomingut kui ka Jaan Aru lugemissoovitusena raamatu «Kahe heli vahel».

Kogukonnaraamatukogu kasutuspõhimõte on lihtne: võta, loe ja pane tagasi ning too uus juurde! Seega saab lugeda kohapeal või raamatu koju kaasa võtta, et see hiljem tagasi tuua. Samuti on teretulnud raamatukappi mõne uue teose lisamine, mis endal juba läbi töötatud, kuid mida ka naabritel lugeda tasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles