Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PILT SELGEKS Kui kaua säilib keedetud muna

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Keedetud mune võib nautida nii kuumalt kui külmalt, ent seejuures ei tohi unustada selle õigeid säilitamistingimusi.

Toiduohutuse seisukohalt on munadega kaasnev suurim risk salmonella. Selle vältimiseks tuleks kohe ära visata need toored munad, mille koore sees on auk. Kui aga koor peaks keetmise käigus purunema, siis see enam muna ei saasta, kirjutab Express.

Keedetud munad tuleks võimalikult kiirelt toidus ära kasutada, sest isegi pehmete munade rebud võivad paaritunnise seismise järel kergelt siniseks muutuda. Selle tingib munarebus leiduva raua reageerimisest munavalges tekkiv divesiniksulfiid.

Tagasi üles