VAID KOLM SAMMU ⟩ Akende ja uste tootja Klar Home avas Eestis e-poe

Kodu.postimees.ee
Copy
Klar Home.
Klar Home. Foto: Erakogu

Seni edukalt Skandinaavia turul tegutsenud Tartu ettevõte Klar Home avas Eestis e-poe. Ettevõtte eesmärk on muuta Eesti elanikele akende ja uste ostmine lihtsamaks ning soodsamaks, lõigates ostuprotsessist välja vahendajad nagu näiteks ehituspoed.

«Viimastel aastatel on e-ostlemine muutunud osaks Eesti elanike igapäevaelust. Ostetakse nii toidukraami, riideid, elektroonikat, kosmeetikat kui ka sisustuskaupu. Näeme, et tarbijad on valmis ostma e-poest ka ehituskaupu, mistõttu otsustasime avada ka Eestis akende ja uste e-poe, muutes seeläbi mainitu ostmise tarbijatele veelgi lihtsamaks ja mugavamaks,» sõnas Klar Home’i asutaja ja tegevjuht Janar Tammjärv. Seni on ettevõte toodangut edukalt müünud nii Taani, Rootsi kui Norra turul.

Traditsiooniliselt on inimesed harjunud kodule aknaid ja uksi valides külastama ehituspoode, tihti pöördutakse ka ehitusettevõtete poole. «Klar Home’i eesmärk on anda klientidele võimalus see etapp vahele jätta ning osta enda mõõtudele sobivad aknad ise otse tootja käest e-poe kaudu. Seejuures tehes seda märkimisväärselt parema hinnaga kui vahendaja kaudu,» selgitas Tammjärv. Ta tõdes, et kuigi enamus Eesti akna- ja uksetootjaid müüvad tooteid läbi vahendajate, on väikese turu omapära see, et kliendid teavad ka erinevate tootjate poole otse pöörduda. Enamasti tähendab see siiski pakkumise küsimist, mitte veebis paari klikiga sobiva akna või ukse kohest ostmist.

Rahaline sääst võib ulatuda 50 protsendini

Uuest veebipoest akende või uste ostmiseks on kolm sammu. «Esiteks tuleb kodus ära mõõta enda akna või ukse suurus – selleks on veebis olemas ka detailsed juhendid. Seejärel vastavalt mõõtudele valida sobiv aken/uks ning oodata nende valmimist. Viimase sammuna tuleb tellitud tooted kodus paigaldada – sellega saavad hakkama kõik, kes on oskavad juhendit jälgida,» selgitas Klar Home’i tegevjuht.

Klar Home tegevjuht Janar Tammjärv.
Klar Home tegevjuht Janar Tammjärv. Foto: Erakogu

Ta lisas, et koroona-aastad on tõstnud ka eestlaste enesekindlust ise remonttöid ette võtta ning DIY-mudelil põhinevad lahendused on turu poolt kenasti vastu võetud. «Arusaam, et igaks remonttööks peab ehitusmehe kutsuma, on kiirelt muutumas ning paljud remonditööd võetakse ette ise. Rahaline sääst aknaid ise paigaldades võib ulatuda 50%-ni. See on märkimisväärne kokkuhoid. Eriti praegu, mil igas valdkonnas otsitakse võimalusi kokkuhoiuks,» ütles Tammjärv. Kui klient siiski soovib paigaldamisel spetsialisti abi, jagab Klar Home soovitusi, kelle poole pöörduda võiks.

Parima kliendikogemuse pakkumiseks ning e-poest akende ja uste tellimise võimalikult lihtsaks ning mugavaks muutmisel, on Klar Home eriti suurt tähelepanu pööranud e-poe kasutajasõbralikkusele.

«Klient peab e-poes saama selge info, kuidas akna ja ukse tellimine käib, ning kindluse, et tulemus on täpselt selline, nagu ta soovib. Kui veebipood seda ei paku, siis jääb ostuprotsess ka enamasti pooleli. Loomulikult on oluline ka toote kvaliteedi ja hinna suhe,» lausus Klar Home’i tegevjuht. Ta lisas, et vahendajatest loobumine võimaldab Klar Home’il pakkuda turu parimat hinna ja kvaliteedi suhet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles