Puitmajade konkurss avatud! Aita leita 2023. aasta parim tehasemaja (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Kodumaja. Pilt on illustreeriv.
Kodumaja. Pilt on illustreeriv. Foto: Woodhouse

Kõik Eesti tehasemajade tootjad on oodatud osalema puitmajade konkursil Aasta Tehasemaja 2023.

Tehasemaja konkursile võib esitada tehases toodetud puitmaju, mis on valminud ja kliendi poolt vastu võetud perioodil 2020-2023. Kandideeriv objekt peab üldplaanis vastama kolmele nõudele: hoone või erilahenduse kandev põhikonstruktsioon peab olema valmistatud puidust ning eeltoodetud tehase tingimustel ja võistlustöö insenertehnilise lahenduse loomise, tootmise ja ehitamise üle peab kontrolli omama Eesti ettevõte.

Konkurssi korraldab Woodhouse Estonia (Eesti Puitmajaliit koostöös puitmajaklastriga) juba 13ndat korda ning selle peamine eesmärk on tunnustada parimaid Eesti ettevõtete poolt toodetud puidust tehasemaju ja tutvustada puidust ehitamise võimalusi tervikuna. Möödunud aastal osales konkursil üle 20 hoone Eestist ja välismaalt. Kõige silmapaistvamaks hindas konkursi žürii Kodumaja poolt ruumimoodulitest toodetud kortermajad Norras, mis tõusid esile just keerukate tehniliste lahenduste ja liigendatud arhitektuuri poolest.

Konkursi parimad valib välja Aasta Tehasemaja žürii, kuhu kuuluvad tunnustatud arhitektid, ehitusinsenerid ja ajakirjanikud. Konkursil osalemise täpsed tingimused ja juhised on leitavad Woodhouse Estonia kodulehelt rubriigis «Aasta Tehasemaja 2023»

Võistlustööde esitamise tähtaeg on 12.03.2023 ning vajalikud materjalid tuleb esitada elektroonilise ankeedi kaudu (lisamaterjalid vajadusel e-posti aadressil eeva@woodhouse.ee). Konkursi parimad kuulutatakse välja 5.aprillil Eesti Ehitab messi raames.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles