Vaibaga on soojem

Vaibaparadiis
Copy
Foto: Shutterstock

Vaibaparadiisi asjatundjate hinnangul tasub vaiba soetamisel selle pehmust oma käega katsuda ning värvigammat päevavalguses uurida.

Miks ja kuidas valida koju vaipa? Vaibaparadiisi asjatundjad nendivad, et vaip on lihtne moodus anda ruumile teistsugune ilme – vaiba abil võib lisada luksuslikkust ja elegantsi või soovitud stiili ja värvigammat. Pealegi on vaip vetruv ning pakub jalataldadele tuge ning pehmust.

Lisaks on vaibal mõnus istuda ja lamada. Soovite lapsega põrandal mängida või teha venitusharjutusi – see on palju mugavam ja mõnusam, kui põrandal on vaip. Ja kõik me teame, et vaip päästab, kui on vaja varjata põradapinna kulumist või kriimustusi - üldiselt maksab vaip sageli palju vähem kui uue põranda ehitus.

Kuidas valmisvaipa valida? Vaibaparadiisi asjatundjad soovitavad kujutada ette toa tervikpilti. Kas soovite minimalistlikku, ühetoonilist või rikkalikult värviküllast vaipa?

Kui remont on juba tehtud, on mõistlik võtta vaibapoodi abimeheks kaasa tapeeditükike või seinavärvi toon. Kui aga alustate remonti ja plaanite tuppa osta vaipa, siis tasub alustada vaiba ostmisest. Toa ja aknakatete värvigamma valige lähtuvalt vaibast - julge ja domineeriva mustriga vaip püüab pilku ja on toa keskpunkt. Hea on valida ka mööbel, mis toob esile ja ühildub vaiba disaini ja värvidega.

Tasub teada, et ühetooniline vaip on kindlapeale minek, sest see sobib erinevate sisustusstiilidega ning heledat tooni vaibad muudavad ruumi avaramaks, tumedad toonid lisavad hubasust.

Paksud vaibad mitte ainult ei loo pimedatel talvekuudel hubast atmosfääri, vaid hoiavad ka suurepäraselt soojust. Vaip aitab säästa kodu kütmisega seotud kulusid. Uuringud näitavad, et vaipkatted võivad olla kuni kümme korda isoleerivamad kui kõvad põrandad.

Mida suuremat pinda vaip katab, seda kõrgem on isolatsioon. Sel põhjusel on maksimaalse isolatsiooni saavutamiseks soovitatav kasutada kogu põrandat katvat vaipa.

Vaibal on veelgi plusse. Vaipkatteta ruumis võib täheldada, et heli kipub seintelt tagasi põrkuma ja tekitab ruumis kaja. Kõvad pinnad ei suuda heli neelata nii, nagu pehmed pinnad. Vaip muudab ruumi palju vaiksemaks, rõhutavad Vaibaparadiisi asjatundjad

Õigesti valitud vaip suurendab ohutust, vältides libisemisi ja kukkumisi. Libisemise kaitseks kasutage kindlasti vaibaalust võrku.

Vaibaparadiisi kauplus-salongid asuvad Tallinnas aadressil Mustamäe tee 10 ja Lasnamäel Tähesaju tee 27/29.

Copy
Tagasi üles