Valimiste eel tasub elukohaandmed rahvastikuregistris korda teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Oma elukohaandmed rahvastikuregistris tuleks korrastada enne 3. veebruari, et osaleda Riigikogu valimistel oma kodukohas.

Oma elukohaandmeid saab kontrollida ja uuest elukohast teatada veebilehel Rahvastikuregistri kodulehel. Elukohaandmete kontrolliks on vaja ID-kaardiga sisse logida. Valimiste info e-postile saamiseks peaks olema registris ajakohane elektronposti aadress.

Valijate nimekirjad Riigikogu valimisteks koostatakse rahvastikuregistri andmete alusel 3. veebruari seisuga. Õiged andmed rahvastikuregistris on olulised ka selleks, et valijani jõuaks valimiste teabeleht, mis saadetakse veebruari lõpus. Teabelehe eesmärk on anda üldist infot hääletamisõiguse kohta, samuti on lehel märgitud hääletamisruumide asukohad. Nendele, kelle e-posti aadressi teada ei ole, saadetakse teabeleht paberil.

Rahvastikuregistri «Minu valimisinfo» teenuse kaudu saab igaüks alates 20. veebruarist vaadata, kas ta on saabuvatel valimistel kantud valijate nimekirja ning kus ja millal on võimalik hääletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles