Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Alumiiniumfoolium: kumba poolt kasutada – läikivat või matti? (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tähelepanelikumad on märganud, et fooliumi lehe üks külg on läikiv ja teine ​​matt. Miks see nii on ja millist tuleks eelistada?

Kõik, kes on fooliumit kasutanud, on märganud, et lehe üks külg on alati matt ja teine läikiv. Tekib küsimus, miks see nii on, kuid veel sagedamini arutletakse selle üle, kas neil on mingi praktiline erinevus.

Põhjus, miks alumiiniumfooliumi üks külg teisest erineb, seisneb tootmisprotsessis. Nimelt koosneb foolium kahest kihist, mis pressi all kokku liidetakse. Seetõttu jääb üks pool säravaks ja teine tuhmiks.

Kui arvasid, et toit tuleb mässida fooliumisse nii, et särav külg jääb välja, siis on sul õigus. Kuid sul on õigus ka siis, kui teed vastupidi, sest tegelikult pole mingit vahet, kumb pool sisse ning kumb välja jääb.

Tagasi üles