SISEKUJUNDAJA NIPP ⟩ Soovid väikest ruumi avaramaks muuta? Unusta valge seinavärv

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Vaata loost, kuidas valge trepikoridor rõõmsaks ja helgeks muutub
Vaata loost, kuidas valge trepikoridor rõõmsaks ja helgeks muutub Foto: Shutterstock

Kui jutt läheb väikestele ruumidele, kuhu tahaks visuaalselt õhku ja avarust juurde tuua, valitakse enamasti valge seinavärv, sest kes poleks kuulnud, et valge annab ruumi juurde. Sisekujundaja näitab trepikoridori peal, et see on täielik eksiarvamus.

Talupojamõistus ütleb, et kitsast ruumi värvides tuleks tingimata rull valgesse värvipotti pista. Äärmisel juhul, kui tegu on julge katsetajaga, valitakse mõni alatoon, näiteks koorekarva või elevandiluu värv. Aga selline valik võib muuta ruumi visuaalselt hoopis väiksemaks.

Üks sisekujundaja on selle arusaadavaks selgituseks laadinud TikTokki video, kus valge värvi asemel jõuab seinale hoopis erksam alternatiiv.

Hämmastav erinevus 

TikTokis kasutajanime Charminglifebyjess taga peituv sisekujundaja Jess on oma esiku värvimist näitavas videos jaganud nii head nõu, et seda on vaadatud ligi kolm miljonit korda. Väga paljud on kommentaarides teada andnud, et Jessi näpunäited veensid neid julgemalt katsetama.

Valge rõhutab tegelikult tumedaid nurki ja loob varje, muutes ruumi veelgi tumedamaks. Selle asemel soovitab Jess valida hoopis erksa tooni, mis aitab ruumis tehisvalgust põrgatada.

@charminglifebyjess White is out colour is in 😎 @Lick #LickHome #LickTok #yellow01 #blue08 #Ad #Gifted #paintingstairs #paintingbeforeafter #interiorsbeforeandafter #interiortiktok ♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依

Jessi näites on pime ja kitsas koridor värvitud erkkollaseks ning lõpptulemus on muljetavaldavalt ilus ja särav. 

Paljudele vaatajatele seostub säravkollane värv kunagiste lasteaedade ja koolimajadega, kuid üldiselt on kõik ühel nõul, et ere värv on parem lahendus kui steriilne valge. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles