Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Toidukunstnik Maru Metspalu keedab herne­suppi, kahel moel

Copy
Hernesupp kahel moel: üks külmutatud rohelistest, teine kuivatatud kollastest hernestest. FOTO: Siim Vahur
Hernesupp kahel moel: üks külmutatud rohelistest, teine kuivatatud kollastest hernestest. FOTO: Siim Vahur Foto: Siim Vahur

Varsti tuleb vastlapäev. Toidukunstnik ja taimetoiduentusiast Maru Metspalu pakub välja kaks ainulaadset hernesuppi, mida saadab kunstnikuhingele omane maitsete müriaad.

Taimetoiduentusiast ja toidukunstnik Maru Metspalu elavneb hernesupist kõneldes mitu kraadi. Talle on lapsest saati maitsenud kõik, mis puudutab herneid.

«Eriti veel hernesupp,» tähendab ta ja lisab, et seda armastab ta keeta mitmel moel. Küll külmutatud rohelistest, küll kuivatatud hernestest. Viimastest meeldivad talle iseäranis kollased, sest need annavad supile vallatuma ja päikeselisema värvi. Maru jaoks on kollane hernesupp umbes samasugune kodune lohutustoit nagu tummine borš. Ehk on see teistelgi nii, arutleb ta.

Tagasi üles