Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPT Kaaslaseks vastlapannkookidele: arbuusimoos

Copy
Kokaraamatus on arbuusimoosi seltsiliseks kohevad pärmitainapannkoogid. FOTO: Meeli Küttim (Tallinna Linnamuuseum)
Kokaraamatus on arbuusimoosi seltsiliseks kohevad pärmitainapannkoogid. FOTO: Meeli Küttim (Tallinna Linnamuuseum) Foto: Meeli Küttim (Tallinna Linnamuuseum)

Vastlapannkookide kõrvale võib talvisel ajal keeta arbuusimoosi. Selle retsept pärineb Tallinna Linnamuuseumi uue, siinset eri ajastute toidukultuuri ja köögimaailma tutvustava kokaraamatute sarja esimesest väljaandest "Peeter I kokaraamat".

Tallinna Linnamuuseum alustas ajalooraamatute sarjaga, mis tutvustab siinset eri ajastute toidukultuuri, köögimaailma ja vanu retsepte. Selle esimene väljaanne «Peeter I kokaraamat» on ühtaegu Kadriorus asuva Peeter I maja teejuht ning kulinaarne rännak omaaegsesse tsaari ja kohaliku jõukama rahvakihi kööki. Soolatud sidrunid, leivakali, kapsa-

supp, kulebjaaka pardiga, aga ka marineeritud kurgid ja must leib vürtsikiluga – kõik see kuulus Peeter I menüüsse.

Tagasi üles