NÄDALA RESTORAN ⟩ Maantee ääres saab angerjasuppi

Britt Rosen
Copy
Tikupoiss nimetab end Eesti suurimaks maanteeäärseks restoraniks, mille söögisaali ja terrassile mahub ühekorraga sööma 170 inimest. FOTOD: Britt Rosen
Tikupoiss nimetab end Eesti suurimaks maanteeäärseks restoraniks, mille söögisaali ja terrassile mahub ühekorraga sööma 170 inimest. FOTOD: Britt Rosen Foto: Britt Rosen

Neid maanteeäärseid söögikohti, kus pakutaks praekoha, angerjasuppi või värskeid hiigelmõõtu kaneelirulle, pole peale Tikupoisi ilmselt palju, kui üldse.

Viljandi tuletikuvabrikut pole enam ammu, nende tikutoosidelt tuntud Mulgi kuues tikumees on aga alles. Ta seisab näiteks Tallinna-Tartu maantee Viljandi teeristil, seal, kus põhjamaiselt elegantsinine iluvalgustus õhtupimeduses autot tankima ja rändajat sööma meelitab.

Fragment mulkide tikumehest seisab ka bensiinijaama katusel, kõrval kiri «Tikupoiss». Just siin, napilt Eesti südames, tahabki me autotäis teelisi peatuda ja keha kinnitada – tanklate tuttavate hot dog’ide ja tuima saiavaliku asemel igatseb kõht head sooja sööki. Kiirtee-ehitus on paraku teeäärsete päris söögikohtade ridu üha hõrendanud. Sealkandis ongi vaid jäänud Tallinna poole Mäeküla ja Tartu suunas Puhu rist Põltsamaal, mõlemad toekad kodused köögid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles