Põlema unustatud küünlad külvasid Harjumaa kodus paksu pahandust

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Möödunud nädalal hukkus tulekahjus kaks inimest ja taas oli ka mitu ohtlikku olukorda, kust inimesed pääsesid napilt eluga.

Lasnamäe viiekorruselise elumaja korteri tulekahjule reageerinud päästjad leidsid ja tõid neljanda korruse korterist välja kolm keskealist meest. Ühe kannatanu toimetas kiirabi haiglasse, kuid kahe mehe elu kiirabil päästa ei õnnestunud. Korteris puudus suitsuandur.

Seevastu päästis nutikas andur põlengust neli väikelast Harjumaal. Õhtul olid lapsed magama läinud ja perenaine kodust ära. Laste isa jäi aga magama nii, et küünlad jäid laual põlema. Küünlad põlesid lõpuni ja seejärel süttisid laual olnud asjad. Andur äratas mehe üles ja saatis signaali ka G4Si juhtimiskeskusesse, kust helistati omanikule, kes ütles, et tegeleb juba kustutamisega ja saab ise hakkama.

«See on taas kord näide sellest, kui ootamatult võib tulekahju tekkida. On põhjuseks küünal või mõni elektriseade, õnnetused ei hüüa tulles. Seetõttu tasub kindlasti veenduda, et teie andur poleks aegunud ega patarei tühjaks saanud,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Ka Jõgevamaa korterist edastus möödunud nädalal tulehäiresignaal. Kontaktisikuga ühendust ei saadud ja häirele reageeris patrullekipaaž, kes nägi kohale jõudes trepikojas suitsu ning kutsus välja päästeameti. Kohale tulnud päästjad sisenesid korterisse lahtise akna kaudu. Suitsu põhjuseks oli korteri esikusse asetatud plastämber tuhaga, kus söed ei olnud veel täielikult kustunud ning sulatasid ämbri. Sulamisjälgi oli ka põrandat katval linoleumil. Keegi sündmuses kannatada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles