:format(webp)/nginx/o/2023/02/15/15139951t1h4114.jpg)
Vastlate ja vabariigi aastapäeva paiku teeb seakoodi müük tohutu hüppe. Kokk ja Nõo Lihatööstuse tehnoloog Marko Kokmann jagab näpunäiteid, kuidas koodist tõeline hõrgutis valmistada.
Vastlate ja vabariigi aastapäeva paiku teeb seakoodi müük tohutu hüppe. Kokk ja Nõo Lihatööstuse tehnoloog Marko Kokmann jagab näpunäiteid, kuidas koodist tõeline hõrgutis valmistada.
«Poodides ja ka turul leidub suitsutatud seakoote, mida saab edukalt kasutada erinevate ahjuroogade valmistamisel,» ütleb kokk ja Nõo Lihatööstuse tehnoloog Marko Kokmann. «Suitsutatud ahjukoot on väga hea tooraine, mis sisaldab piisavas koguses rasva, aga on samas ka lihaseline. Seega ei pea lisama eraldi rasvainet.»
Marko Kokmann jagab maitsva koodiprae valmistamise nippi:
«Ahjuprae valmistamiseks on vaja ahjuplaati, küpsetuspaberit, kartulit, porgandit, punast sibulat, värsket tilli ja suitsutatud ahjukooti.»