KÕVA SÕNA Eestis alustati esimese taimse kohukese tootmist

Kodu.postimees.ee
Copy
Toiteväärtuse ja valgu sisalduse poolest on taimne kohuke võrdväärne tavapäraste kohukestega.
Toiteväärtuse ja valgu sisalduse poolest on taimne kohuke võrdväärne tavapäraste kohukestega. Foto: Deary

Taimsete alternatiivtoodete ettevõte Deary hakkas valmistama Eesti esimest taimset päritolu kohukest. Selle tootmiseks vajalik soja pärineb Euroopast ning sellest valmistatud tofu on samuti Eesti omatoodang.

«Eestlane on kohukeserahvas ning taimset kohukest on siinmail juba pikalt oodatud,» sõnas Deary OÜ turundusjuht Katrin Tamm. «Paljudele teistele piimatoodetele on juba ammu taimsed alternatiivid olemas ning nüüd juhtus see lõpuks ka kohukesega – see on märgilise tähendusega samm, mis ilmestab taimsete alternatiivide võidukäiku.»

«Kohuke on Eesti ikooniline piimatoode ja sellest taimse versiooni arendamine ei olnud sugugi lihtne. Katsetasime erinevaid taimseid valke, kuid piimatootele kõige sarnasema maitse andis just tofu. Ka toiteväärtuse ja valgusisalduse poolest on taimne kohuke võrdväärne tavapäraste kohukestega. Eesti esimese taimse kohukese valmistamiseks vajalik soja pärineb Euroopast ning sellest valmistatud tofu on samuti Eesti omatoodang,» lisas Tamm.

Muutuva maailmaga koos muutuvad ka toidukorv, harjumused ja maitsed. «Oleme andnud proovipartiisid messidel ka välismaalastele proovida ning nimetasime neid taimseteks valgubatoonideks, sest kohukese mõiste pole neile eriti hästi teada – saime neilt head tagasisidet. Lisaks on tofu väga populaarne just Aasia riikides, kuhu on võimalik taimset kohukest sügavkülmutatud kujul edukalt eksportida erinevalt paljudest piimatoodetest,» märkis Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles